Cele mai bune metode de antrenament la oliță pentru copii

Cele mai bune metode de antrenament la oliță pentru copii

Fiecare copil învață să renunțe la scutecel în mod diferit. Din acest motiv, nu există o metodă anume care funcționează la toți copiii, atunci când vine vorba despre antrenamentul la oliță, scrie suntmamica.ro

Cu toate acestea, există câteva metode pentru a-ți învăța copilul de trei ani să folosească olița. Despre ce metode este vorba?

Metoda programului consecvent         

Având un program care se bazează pe o rutină zilnică, copiii de trei ani pot începe să folosească olița prin metoda programului consecvent.

Potrivit Healthline, modul în care funcționează această metodă este ca micuții de trei ani să aibă anumite momente pe zi în care încearcă să folosească baia. Acest lucru ar fi posibil dimineața la trezire, în jurul mesei de prânz, înainte sau după joacă, ori înainte de orice alte activități pe care cei mici le desfășoară zi de zi.

Metoda sistemului de recompense

Metoda sistemului de recompense funcționează pentru acei copii de trei ani care sunt motivați de primirea unui mic cadou după ce au folosit cu succes olița. Există mai multe moduri de abordare a sistemului de recompense pentru utilizarea oliței, conform WonderBaby.org. Unii părinți vor întocmi un grafic și pentru fiecare utilizare a oliței îi vor acorda copilului o mică recompensă.

Metoda purtării lenjeriei de corp

Unii părinți consideră că cel mai bun mod de antrenament la oliță pentru copilul de trei ani este purtarea lenjeriei de corp, în loc de scutecel. Scopul este ca micuțului nu numai să nu îi placă să fie ud, dar să și recunoască când corpul lui îi cere să folosească olița.

Metoda celor 3 zile

Una dintre cele mai populare metode este metoda de trei zile. Acestă metodă se aplică, de obicei, în weekend, când părinții petrec cel mai mult timp cu copiii, acasă.

Copilul de trei ani va purta lenjerie intimă începând din prima zi. Atunci când micuțul simte că este ud și nu există capacitatea de absorbție pe care o avea scutecelul, el va alege să folosească olița decât să aibă lenjeria intimă udă.

 

Sursa foto: sfatulparintilor.ro

Adaugă comentariu