Evghenii Komarovskii vine cu 10 sfaturi pentru părinţi!

Evghenii Komarovskii vine cu 10 sfaturi pentru părinţi!

Procesul de educație și de creștere a unui copil nu este deloc unul simplu, iar uneori părinții nu știu cum să reacționeze corect în anumite situații. Celebrul pediatru ucrainean Evghenii Komorvski, devenit cunoscut pentru emisiunile sale de sănătate, le oferă mămicilor câteva sfaturi de care ar fi bine să țină cont.

1. Dacă într-o familie este un copil care se îmbolnăvește frecvent, luați-vă un câine. Unii uită să plimbe copilul, iar câinele îl plimbă de 2 ori pe zi, respectiv și copilul va fi scos mai des la aer curat.

2. Întrebat la ce vârsta e mai bine să dăm copilul la școală, pediatru a răspuns: „La școlile noastre, e mai bine să meargă la 10 ani și să o termine la 11. E rău că la școală nu-i lasă pe copii să facă mișcare.

3. Copilul nu-i este dator nimănui cu nimic!

4. Majoritatea oamenilor se nasc sănătoși. Medicii îi îmbolnăvesc…

5. Un copil fericit este, în primul rând, un copil sănătos și abia apoi un copil care știe să citească și să cânte la vioară.

6. Trebuie să vă educați soții înainte de conceperea copilului și veți fi fericite. Însă, voi îi răsfățați și se întâmplă la fel ca și cu copiii.

7. Principala bunăstare a familiei este sănătatea mamei. Tatăl trebuie să-i alunge pe toți și să-i permită mamei să mănânce, să doarmă, să iasă la plimbare.

8. Toată lumea știe cum să facă copii, dar nu mai știe ce să facă cu ei după aceea.

9. Nu pierdeți timpul și nervii în căutarea permanentă a lucrurilor greșite la copilul vostru!

10. Esența și ideologia scutecelor constă în următoarele: Nu copilul are nevoie de scutece, ci mama.

Foto: expertbeacon.com; Informații: centruldeparenting.ro

Adaugă comentariu