Metoda revoluţionară pentru mămicile obosite

Metoda revoluţionară pentru mămicile obosite

Oboseala face parte din “programul” obişnuit al unei mămici. Ce bine ar fi să existe o soluţie care să ne pună pe picioare în câteva minute... Ei bine, există! Cerectările recente au descoperit o modalitate extrem de eficientă de odihnă în timpul zilei.

Deşi toţi îţi spun să dormi şi tu în timpul zilei, cât doarme copilul, cu siguranţă reuşeşti asta mai rar, pentru că sunt atâtea de făcut. În plus, majoritatea mămicilor se vor trezi mai obosite şi mai ameţite, după un somn la prânz.

Metoda excelentă pentru a te odihni în timpul zilei se numeşte power napping sau cum i-am spune noi „un pui de somn”, care este o metodă excelentă nu doar pentru mămicile obosite, ci si pentru oricine are nevoie de un plus de energie pe parcursul zilei.

Cum lucrează?

Power napping este o perioada scurtă de somn, în timpul zilei, care durează între 10 şi 30 de minute, preferabil între orele 13 şi 16. Dacă somnul durează mai mult de 30 de minute, poate apărea „inerţia” de somn şi o stare neplăcută de şi mai mare oboseală, care dispare mai greu după trezire. De asemenea, somnul după ora 16 va perturba rutina nocturnă de somn şi poate duce la apariţia insomniei. Deci: doar între orele 13 şi 16 şi doar 10-30 minute.

Cum sa te bucuri de toate beneficiile acestei tehnici?

În primul rând trebuie să conştientizezi ca nu este vorba de lene, ci că somnul te va ajuta sa fii mai productivă. Încearcă să nu consumi cofeină în cantităţi mari şi nici mâncăruri pline de grăsimi sau zahăr, mai ales înainte de somn. Găseşte un loc liniştit, închide-ţi telefonul şi fă întuneric în cameră (sau foloseşte ochelari din textil, speciali pentru asta) - întunericul va stimula producţia de melatonina, hormonul care induce somnul. Găseşte poziţia confortabilă pentru somn, setează-ţi alarma pentru perioada de somn pe care o doreşti şi o găseşti potrivită pentru tine, între 10 şi 30 de minute. Alege această metodă după ce îţi adormi copilul. Doar 15 minute şi vei fi mai fresh şi vei avea mai multă energie pentru restul treburilor. Fă din asta o obişnuinţă şi ia-ţi doza de energie în fiecare zi!

Un alt plus de energie: Proteinele

Pentru mărirea energiei, de asemenea, încearcă aperitivele bogate în protein, care nu necesită preparare cum ar fi brânza de vaci, iaurtul, nucile, migdalele, dar cele gătite – ouăle, carnea de pui etc.

Foto, info: baby.unica.ro

Adaugă comentariu