Metode simple și naturale ce te ajută să scapi de țânțari

Metode simple și naturale ce te ajută să scapi de țânțari

Sezonul estival aduce cu sine pe lângă soare, căldură, mare, vacanță, plajă, și niște chestii mai puțin plăcute, cum ar fi țânțarii. Mușcăturile lor lasă pe piele umflături inestetice și asta nu ar fi nimic, dacă nu te-ar „mânca” și nu te-ar provoca să te scarpini, de unde și începe calvarul. Pentru a ține țânțarii la distanță, ai nevoie să cunoști următoarele trucuri simple, dar destul de eficiente:

Gălbenele, iarba mâţelor şi rozmarinul, plantate în apropierea locuinţei sau în ghiveci pentru flori

Aceste plante au arome neplăcute pentru ţânţari şi îi vor păstra astfel la distanţă. Este dovedit ştiinţific că tiofenul, compusul conţinut de diferite specii de gălbenele, poate provoca moartea ţânţarilor.

Aplică pe piele ulei de eucalipt cu lămâie

Pune cinci picături de ulei într-o cană cu apă, apoi pune amestecul într-un recipient din plastic pentru spray şi aplică două sau trei „puf”-uri înainte să ieşi din casă. Aroma uleiului va ţine ţânţarii la distanţă.

Lumânări cu ulei de citronella

Ţânţarii urăsc citronella la fel de mult cum urăsc şi mirosul de eucalipt.

Apa stătută atrage ţânţarii

Ţânţarilor le place apa stătută şi o folosesc drept mediu de înmulţire. Chiar şi un ghiveci mai mic pentru plante care a fost lăsat la aer şi umplut cu apă de ploaie este un mediu potenţial de înmulţire pentru ţânţari.

Plase anti-ţânţari peste tot

O plasă anti-țânţari te scuteşte de multe bătăi de cap, aşa ca nu neglija acest aspect.

Foloseşte ventilatoare

Potrivit specialiștilor, ţânţarii scad în activitate când rafalele de vânt depăşesc 16 kilometri pe oră. Un ventilator cu viteza stabilită la un nivel înalt ar trebui să producă o rafală suficientă pentru a ţine insectele departe. În plus, ventilatoarele ajută la disiparea dioxidului de carbon pe care îl expiri şi la reducerea căldurii corporale, factori care atrag ţânţari, scrie ehow.com.

Foloseşte ulei de lavandă

Ca să ţii ţânţarii departe poţi stropi câteva funde, de exemplu, cu o picătură de ulei de lavandă, şi să le agăţi de ferestrele deschise. Uleiul de lavandă poate fi de asemenea aplicat pe piele, ceea ce va împiedica insectele să îţi dea târcoale.

Foloseşte rozmarin când faci grătar

Ţânţarii intră adesea în acţiune când te afli la un grătar, iar trucul acesta simplu te va ajuta să-i opreşti.

Aplică ulei de neem

Uleiul de neem e folosit de sute de ani atât în medicină, cât şi în scop cosmetic. Neem este un arbore cu creştere rapidă, veşnic verde, originar din India, Pakistan şi Burma. Uleiul din seminţele de Neem este presat la rece din fructele cu coajă lemnoase ale copacului. Are un miros foarte puternic, relativ respingător, este închis la culoare şi are viscozitate medie.

Scapă de țânțari cu lămâi

Cumpără câteva lămâi și taie-le în sferturi. Pune bucățile de lămâi pe pervazul geamului, lângă pat sau pe masă. Mirosul emanat de lămâi ține țânțarii la distanță, astfel că te poți bucura de un somn liniștit noaptea sau de o seară plăcută fără să fii atentă la bâzâitul țânțarilor.

 

Sursa: evz.ro, ele.ro

Foto: sfatulparintilor.ro

 

Adaugă comentariu