Sfaturi utile de la profesioniști pentru călcarea rapidă a rufelor

Sfaturi utile de la profesioniști pentru călcarea rapidă a rufelor

Călcatul hainelor este, fără îndoială una din cele mai obositoare activități într-o gospodărie. În cazul în care procesul se face cu greșeli, perioada de timp pierdut este și mai mare. Pentru a evita această risipă, am apelat la specialiștii profesioniști de la Călcătoria “Elletex”, care au venit cu sfaturi utile începând cu băgatul hainelor în cuva mașinii de spălat și terminând cu aranajarea hainelor deja călcate în garderobă. Și iată ce am aflat de la ei:

Descifrați eticheta de pe haine. Aceasta este mâna dreaptă și cel mai mare ajutor atunci când este vorba de spălarea și călcarea hainelor. 

Înainte de spălare, țineți cont de faptul că: soluția anticalcar și balsamul de rufe sunt produse care vor face fibrele să devină mai moi, respectiv mai ușor de călcat. Supraîncărcând mașina de spălat, riscați să le șifonați foarte mult. Hainele nu trebuiesc stoarse la cea mai mare viteză. Îmbibate cu apă, ele se vor netezi sub greutatea apei. Rufele se pun la uscat imediat după spălare, în caz contrar vor căpăta miros și se vor șifona, respectiv se vor călca foarte greu.

Alegeți cel mai bun fier de călcat și întrețineți-l corect. Optați pentru un fier de călcat cu abur. Jetul de abur este cel mai important când trebuie de scos cutele greu accesibile. Înainte de a începe procesul, asigurați-vă că fierul de călcat are talpa curată, fără urme de țesătură topită. Umpleți-i rezervorul cu apă filtrată, nici într-un caz cu apă simplă sau de la robinet, care poate cauza apariţia calcarului sau poate lăsa pete pe țesătură. Cu timpul, acest obicei duce la ieșirea din funcțiune a aparatului. În cazul în care deja s-au format depuneri de piatră, există soluții  speciale anticalcar cu care poate fi curățat.

Sfaturi utile pentru a călca rapid hainele. Unele rufe se calcă ude. Este vorba de materialele dificile care se şifonează foarte repede. În cazul în care acestea se usucă va fi nevoie de timp și aburi din abundenţă pentru a le călca. Broderiile se calcă pe dos, pe un prosop, pentru a nu ieși în relief. Când călcaţi o fustă sau o rochie cu pliuri, pentru comoditate, prindeţi pliurile cu cârlige de rufe. În acest fel haina își va păstra forma şi nu se vor şifona. Hainele din mătase și lână nu necesită călcare. Se pun pe umerașe sau pe suprafețe netede, după care se netezesc cu abur. Nu călcați buzunarele pe faţă. Forma acestora se poate imprima pe ţesătura de bază. Gulerul se calcă atât pe faţă, cât şi pe verso, de la exterior spre interior. Se calcă în formă desfăcută, după care în formă purtată. Astfel, nu se vor forma încrețiturile atât de vizibile la colțuri. Pentru ca procesul călcării să fie mai eficient, folosiți un spray de apretat pentru cămăşi şi cravate. Manşeta, ca şi gulerul, se calcă pe ambele părţi. Dacă este dublă, atunci trebuie călcată desfăcută, după care aranjată cum este purtată în mod normal. Nasturii și fermuarele pot strica fierul de călcat. În cazul în care călcați peste - nasturii se pot topi, iar fermuarele pot zgârâia talpa fierului de călcat. Treceţi atent cu vârful fierului de călcat în jurul nasturilor și a fermuarelor. Rufele călcate nu se pun imediat în dulap şi nu se îmbracă. Ele au nevoie de timp pentru aerisire. Călcate și puse pe umeraș, hainele își păstrează aspectul de proaspăt călcate săptămâni sau chiar luni întregi.

„Elletex” cea mai bună ofertă pentru persoanele ocupate. În cazul în care v-ați săturat de călcat haine acasă, aveți un program foarte încărcat sau pur și simplu vă doriți timp liber pentru a petrece împreună cu familia, soluția o găsiți la călcătoria Ellitex. Doar aici veți găsi servicii profesionale de călcat și reparat haine în Chișinău, având garanția lucrului bine făcut.

În această toamnă Elletex vine cu o ofertă imbatabilă: 3 kg de rufe, indiferent de sortiment, costă 70 de lei per kilogram. Pentru o comandă mai mare de 3 – 10 kg, prețul este 65 de lei/kg, inclusiv colectarea și livrarea, indiferent că e vorba de livrare la oficiu sau acasă. La solicitarea clientului, hainele pot fi călcate cu sau fără dungă, parfumate sau apretate, și chiar reparate. Hainele sunt preluate la ora indicată de client și livrate călcate, pe umerașe sau împachetate, în decurs de 24 - 48 de ore. Tariful include și transportul hainelor. Pentru mai multe detalii, inclusiv ofertele companiei, puteți apela la numărul de telefon 060609690 sau puteți accesa pagina de facebook pentru a fi mereu la curent.

 

Foto: mediartv1.freenode.ro, familist.ro, facebook

Adaugă comentariu