Top activități care să le faci în concediu de maternitate

Top activități care să le faci în concediu de maternitate

Dacă faci parte din categoria proaspetelor mămici și ești în concediu de maternitate, ai dorința să te ocupi în timpul liber cu ceva util care să-ți aducă plăcere, noi venim cu câteva recomandări pentru tine.

Cursuri online

Odată ce din cauza pandemiei de Covid-19 s-au interzis adunările, întâlnirile, cursurile  offline, ne-am adaptat situației și am înțeles cu toții că putem la fel de bine să ne vedem și auzim pe online. Chiar dacă ești mămică, ai copii mici, dar îți dorești să evoluezi profesional în continuare, să nu te limitezi doar la rutina zilnică, cursurile online, în diferite domenii și sfere de activitate îți vin în ajutor. Astăzi muncim online, facem cumpărături online, de ce să nu facem și cursuri online?

Evenimente online dedicate părinților

Ai copii mici, nopți nedormite, te frământă anumite întrebări la care nu poți afla răspunsul, lipsa de comunicare te afectează, webinariile online dedicate părinților sunt soluția potrivită pentru tine. În cadrul acestor webinarii poți afla sfaturile medicilor legate de creșterea și îngrijirea picilor, disciplina, comportament. Evenimentele online sunt o metodă de relaxare pentru mămici, socializare, dar și o lecție de viață.

Învață o limbă străină

Chiar dacă ești în concediu de maternitate, nu ai activități, serviciu, trebuie să nu uiți de tine, să tinzi spre o creștere intelectuală și spre perfecționare. Să începi să înveți o limbă străină este cea mai bună alegere. Studierea unei limbi străine te ajută să cunoști culturi noi, îți oferă posibilitatea să călătorești liber și să descoperi tradiții și obiceiuri din întreaga lume. Mai mult ca atât, cunoașterea unei limbi străine îmbunătățește procesul de angajare în câmpul muncii.

Confecționează lucruri handmade

Tot mai mult este în vogă confecționarea lucrurilor handmade. Această ocupație îți poate deveni un hobby destul de profitabil dacă o faci cu multă dedicație. Handmade poți confecționa orice, jucării de pluș, îmbrăcăminte, lucruri pentru decor, daruri pentru zile de naștere și alte lucruri care pot să-i facă fericiți pe cei dragi. După ce vei vedea rezultatul muncii, vei fi mândră de tine, astfel capeți și încrederea în tine. 

Fă-ți un blog/ vlog sau chiar un site

Alege domeniul la care te pricepi cel mai bine. Postează mereu materiale de calitate care să conțină informații de un real interes pentru viitorii tăi cititori/urmăritori. În acest blog poți să scrii rețete culinare, gânduri, lucruri utile pentru mămici, sfaturi de îngrijirea bebelușilor. Totodată, poți să creezi o rubrică dedicată doar pentru copii, să postezi poezii pentru copii, fotografii, povești, pentru a face viața copiilor mai interesantă. Site-ul Poezii pentru copii îți vine în ajutor la acest capitol și este o sursă extraordinară de inspirație. 

Plantează flori în ghiveci sau grădină

Nu este o noutate că persoanele care trăiesc într-o zonă bogată de vegetație au toate condițiile favorabile pentru a-și îmbunătăți sănătatea fizică și mintală. Grădinăritul este o terapie perfectă pentru mămici și copiii, astfel în timpul grădinăritului atât mama cât și copilul pot avea o activitate frumoasă, relaxantă și benefică în sânul naturii. Prin grădinărit putem învăța copilul să își dezvolte atenția și grija pentru lucrurile din jurul său.

Mergi la sport

Este cunoscut faptul că sportul este obligatoriu pentru un stil de viață sănătos. Sportul nu este benefic doar pentru sănătatea fizică, dar și pentru sănătatea noastră psihologică și spirituală. Este o metodă foarte eficientă de a evada din rutina zilnică, este momentul care îl petreci cu tine însuți, timpul care ți-l acorzi pentru sănătatea și bunăstarea ta. Sportul ajută la arderea grăsimilor, reduce riscul multor boli, întărește oasele, crește dorința sexuală și nu în ultimul rând crește dorința de viața!

Voluntariatul

Voluntariatul îți aduce o stare de bine, te încarcă cu energie pozitivă și te ajută să îți găsești prieteni noi. Totodată, voluntariatul te ajută să te încadrez mai ușor într-un colectiv, să îți învingi fricile și să ieși din zona ta de confort. Practicând voluntariatul te dezvolți pe plan profesional, capeți experiență și mai ușor te poți angaja în câmpul muncii, ai ocazia să cunoști oameni din diverse domenii care pot să te ghideze în cariera ta.

După ce a trecut această frumoasă perioadă și ești gata să revii în câmpul muncii, site-ul cu anunțuri de angajare delucru.md te poate ajuta în acest sens. Aici cu siguranță ai să găsești multe locuri de muncă din Chișinău,  dar și din alte regiuni.

 

 

Adaugă comentariu