Un internaut din capitală atenționează: Căpșunile de la producătorii autohtoni au o doză dublă de nitrați

Un internaut din capitală atenționează: Căpșunile de la producătorii autohtoni au o doză dublă de nitrați

Recent, pe o rețea de socializare a fost publicată o postare despre căpșunile din Republica Moldova care depășesc norma de nitrați calculată cu ajutorul dispozitivului Greentest. Maria Paladi este persoana care a împărtășit experiența sa cu internauții, îndemnându-i pe toți să aibă grijă de sănătatea lor. Postarea a stârnit diverse comentarii și reacții.

Dacă tot s-a început sezonul de căpșuni , am zis să iau și eu un kg )) Când mergi la piață găsești cele de import care costă de la 40-60 lei/kg și bineînțeles producătorul autohton care costă de la 70-100 lei/kg. Evident apare întrebarea de ce producătorul autohton costă dublu ?) Vânzătorii strigă în gura mare : Dar cum sunt moldovenești de casă și sunt bune și dulci și de parcă nu știți, ce e al nostru e tare bun !!! 
Nu vreau să fiu rea, dar când scot Aparatul ăsta din poză , toți fac ochii bulbucați și încă nu am întâlnit vânzător la piață care să-mi dea voie să măsor nitrații din fructe și legume !!! De ce??? Răspunsul este în poză , nu este o antireclamă , fiindcă bineînțeles vreau și eu să susțin producătorul autohton, Dar NU POT!!!!! Să depășească norma de 2 ori , este strigător la cer !!!! Cum , spuneți-mi și mie cum?????  Cum poate să consume o femeie gravidă așa căpșuni??? Sau cum o mamă poate să dea la copiii ei căpșuni de la producătorul autohton cu o doză dublă de nitrați!! 
Să cumperi sau nu , alegerea îți aparține !!! Dar din păcate producătorii autohtoni își bat joc de noi , iar după se plâng că li se strică produsul în frigidere fiindcă moldovenii cumpără ce e de import !! 
Aveți grijă ce consumați !! Sănătate!!!

În comentariile de la postare, Maria Paladi a menționat că a verificat și căpșunile importate din Grecia, iar rezultatele au fost în limita normei de nitrați.

Sursa: facebook.com/ Marina Paladi

Adaugă comentariu