Plăcintă nemțească cu cireșe și smântână

Plăcintă nemțească cu cireșe și smântână

Suntem în toiul sezonului de cireșe și e mare păcat să nu profităm din plin de aceste fructe minunate. Așa că vă propunem să preparați o plăcintă nemțească cu cireșe și smântână în câțiva pași simpli. Plăcinta are o textură dulce-răcoritoare.

Ingrediente pentru aluat

300 g făină

1 lingură praf de copt

1 linguriță bicarbonat de sodiu

120 g zahăr

120 g unt

Esență de vanilie

2 ouă

un praf de sare

 

Ingrediente pentru umplutură

200 g smântână

150 g iaurt

70 g zahăr

esență de vanilie

40 g amidon

2 linguri zeamă de lămâie

 

Ingrediente pentru stratul de fructe

600 g cireșe

250 ml apă

40 g amidon

scorțișoară

 

Mod de preparare:

Prepararea sosului de cireșe. Combină cireșele fără sâmburi cu apă și putina scorțișoară. Pune cratița la foc mediu, iar când compoziția se încălzește, separă 2-3 linguri de zeamă și amestecă-le cu amidonul. Pune amidonul dizolvat peste fructe și amestecă până obții un sos de fructe îngroșat.

Prepararea blatului. Cât sosul se răcește, prepară blatul. Combină făina cu praful de copt, zahărul, sarea și bicarbonatul. Adaugă untul cât mai rece, cele două ouă și esența de vanilie, continuând să mixezi până obții un aluat omogen.

Întinde cu degetele 2/3 din aluat într-o tavă de tort tapetată cu hârtie de copt și ridică-l și pe pereții tăvii. Adaugă suplimentar 2 linguri de făină peste restul de compoziție și preseaz-o cu furculița pentru a obține firimituri din compoziție.

Prepararea cremei. Combină iaurtul cu smântâna, zeama de lămâie, esența de vanilie, amidonul, ouăle și zahărul. Omogenizează amestecul.

Cum asamblezi plăcinta. Peste blatul întins în tavă așează sosul de cireșe, deasupra întinde crema de smântână, iar peste smântână presară din belșug și cât mai răspândite firimiturile de aluat. Apoi dă la cuptor plăcinta pentru 45-50 de minute la 180 de grade.

 

Idee: retetepractice.ro

Adaugă comentariu