Cereală-minune: quinoa. Vă propunem o rețetă de pui cu quinoa pentru cină

Cereală-minune: quinoa. Vă propunem o rețetă de pui cu quinoa pentru cină

Quinoa este un aliment foarte nutritiv din America de Sud care era considerat, în trecut, aurul incașilor. Quinoa era considerată sacră și era folosită de către incași în ritualurile lor. Quinoa este un tip de cereală bogată în proteine și aminoacizi care poate înlocui cu ușurință orice tip de cereală. Quinoa este foarte bogată în proteine, fier, calciu, potasiu, cupru și ajută la prevenirea diabetului de tip 2, astmului la copii, bolilor cardiovasculare, migrenelor și calculilor biliari.

Pentru cina de astăzi vă propunem să faceți quinoa cu piept de pui. Aveți nevoie de circa jumătate de kilogram de piept de pui, o cană de quinoa, condimente pe plac, suc de lămâie și usturoi.

Quinoa este acoperită de saponină care îi conferă un gust amar, de aia trebuie spălată înainte de preparare. Un redactor al Odoraș special a căutat unde prin Chișinău poate fi găsită quinoa și a descoperit-o în aproape toate magazinele mari la compatimentul produselor pentru mâncare chinezească. Quinoa albă este cea mai ieftină, iar pentru rețeta data anume de aceasta avem nevoie.

Pentru rețeta noastră aveți nevoie de o cană de quinoa fiartă. Aceasta fierbe în jur de 15 minute. Între timp puneți pieptul de pui tăiat fâșii să se marineze în sucul de lămâie cu mirodenii, usturoi tocat și ulei de măsline pentru 15-20 de minute. Apoi îl prăjiți 15 minute, pe final adăugați sosul în care s-a marinat și îl lăsați să se caramelizeze circa 2-5 minute.

Într-un bol amestecați quinoa cu puiul prăjit și presărați cu semințe de susan. Poate fi servit și cu salată din castreveți și roșii. Poftă bună.

Foto și informații: eatwell101.com

Adaugă comentariu