Olivia-Carmen Prado: Am adus de la Praga coroniţa de Mini Miss

Olivia-Carmen Prado: Am adus de la Praga coroniţa de Mini Miss

Ea este Olivia-Carmen Prado, care de curând s-a întors la Chişinău cu titlul de Mini Miss şi Premiul Mare de la un concurs internaţional, petrecut în Cehia. E mândră de această victorie, care este deja a treia din palmaresul ei şi spune că nu se opreşte aici.

Despre faptul că Olivia-Carmen se pregătea să participe la un concurs internaţional de talente am aflat în primăvara anului trecut, chiar de la mama ei, Liliana Prado, care îmi povestea câtă muncă şi dăruire depune copilul ei. Ascultând-o, m-am prins la ideea că în viitorul apropiat, nu doar vom auzi despre Olivia-Carmen, ci şi ne vom bucura împreună cu ea, de succesele sale, pentru că având o asemenea pregătire, Olivia nu putea să se întoarcă decât cu premiul mare. Ca să vezi! Intuiţia nu m-a înşelat. Acum două luni, iniţial am văzut-o pe una din poze, pe Olivia cu coroniţa de Miss pe cap, iar ulterior, am aflat chiar de la ea vestea că a obţinut titlul de Mini Miss şi Premiul Mare la Concursul Internaţional “Miss/Mister & Top Model Interbrilliant World Christmas Star 2015”

Am aşteptat să fie lăsate în urmă primele emoţii! Între timp, viaţa şi-a urmat cursul firesc care în cazul Oliviei a însemnat revenirea la regimul de grădiniţă, repetiţii, concerte, defileuri de modă, şedinţe foto, călătorii. Şi iată-ne faţă în faţă cu mica învingătoare, care ne zâmbeşte jucăuş. Are în mână jucăria preferată, iar în alta portofoliul ei cu poze, fantastic de frumoase, la care ar visa orice fetiţă şi care i-au adus succesul în acest consurs.

“Acestea sunt fotografiile pe care le-a trimis mama în Cehia la concursul de talente şi care au plăcut tuturor. Pentru că am pozat bine şi am fost foarte frumoasă, organizatorii ne-au oferit locul I şi ne-au invitat să participăm la acest concurs” spune mica învingătoare. Pozele sunt într-adevăr foarte frumoase şi în ele apare Olivia îmbrăcată în stilul anilor 20, 40 şi 60 ai secolului trecut.

“Am aflat despre acest concurs acum un an. Ideea evenimentului este de a identifica şi promova tinerele talente cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani. Am zis de ce nu? Era o provocare pentru noi, dar mai ales pentru Olivia. Deşi, pe atunci avea doar cinci ani, m-a înţeles. Mai mult chiar, m-a întrebat ce trebuie să facă pentru a primi coroniţa de Miss. Aşa că fără întârziere am făcut şedinţa foto despre care a pomenit şi Olivia şi am trimis fotografiile în Cehia, de unde la scurt timp am primit vestea că pozele noastre au fost declarate învingătoare, fapt ce ne-a permis să participăm la concurs, fără a achita taxa de participare”, spune mama fetei, Liliana.

În momentul în care au primit undă verde pentru concurs a început marea pregătire. Una dintre provocările acestuia a fost testarea imaginaţiei. Se cerea elaborarea mai multor costume care trebuiau să reprezinte: “Floarea Crăciunului”, “Prinţesa de Crăciun”, “Luxul Argintiu”, “Îngerul de Crăciun” şi “Glamourul alb” (în stilul Coco Chanel). Pentru cea din urmă Olivia a obţinut titlul de cea mai bună ţinută. Toate hăinuţele pe care le-a purtat în concurs au fost create de designerul Eugen Hodorojkov.

“Îmi amintesc că atunci când am ieşit îmbrăcaţi în haine de îngeri, cei din sală, în special, copiii au strigat: uitaţi-vă au coborât îngeraşii, iar unii chiar au urcat pe scenă să ne pipăie şi să vadă dacă suntem adevăraţi”, îşi aminteşte Olivia Carmen.

Olivia a ridicat toată sala în picioare la proba de talent. A interperat piesa “Plai natal” care a fost scrisă de Sandu Gorgos, special pentru acest eveniment şi a dansat alături de alţi copii. Pentru aceasta a muncit din greu mai bine de trei luni. Numărul artistic a fost pregătit de Snejana Apostol, lector superior la Academia de Arte, iar copiii care au susţinut-o cu coregrafia, sunt din grupul de dans teatral “Bravissimo”, printre care se numără şi fratele ei, Laurentino.

Apropo, dansul a fost de la bun început marea ei pasiune. Olivia dansează oricând are timp liber. Acasă, de regulă îşi pune muzică clasică şi zboară prin casă... Îi place orice stil de dans, dar o pasioneză mai mult muzica clasică. De la vârsta de trei ani participă la diferite campionate şi festivaluri de dans naţionale şi internaţionale. De aceea, fiecare repetiţie îi aducea mai curând satisfacţie sufletească decât oboseală. “Lăsând la o parte modestia de părinte, vreau să spun că Olivia-Carmen a fost foarte bine pregătită. Iar acest lucru se putea vedea cu ochiul liber. Ceea ce nu ştiau cei prezenţi este că fiecare pas de dans, mimică, ţinută scenică – totul a fost “plămădit”, gândit, evaluat, criticat, schimbat, până am ajuns la perfecţiune.”

Această muncă nu a putut să nu fie răsplătită. Olivia s-a ales cu o diplomă pentru cea mai frumoasă ţinută şi cel mai bun top-model la categoria 3-5 ani. Astfel, a completat lista de “biruinţe” cu încă două premii mari - unul pentru talent şi altul pentru Mini Miss, dar şi două coroniţe din cristale “Bohemia”.

Primul lucru pe care l-a făcut Olivia când s-a văzut cu diploma în mână şi cu titlul de Mini Miss, a zâmbit întregii familii, care o aplauda din sală, iar în culise i-a şoptit mamei: “Am reuşit. Aducem de la Praga coroniţa de Mini Miss”. Liliana spune că atunci a înţeles că drumul către Mini Miss World este deschis, or, concursul Internaţional “Miss/Mister & Top Model Interbrilliant World Christmas Star 2015” a fost o testare pentru ea. „Până atunci, mai avem o provocare. Chiar zilele trecute Olivia a obţinut locul III din 902 participante pe site-ul Missprinces.fr.”, mai spune mama.

 

Liliana ne asigură că în pofida acestui ritm de viaţă, Olivia-Carmen nu este privată de copilărie. Pe lângă activităţile sale extracurriculare, are parte şi de timp liber, de joacă şi distracţii. Are o jucărie preferată, o carte de poveşti, o sumedenie de prieteni, dar cel mai important, are o familie care o încurajează. Mama, fraţii, dar desigur tatăl – sunt cea mai puternică motivaţie pentru ea. “Tata o încurajează foarte mult. La drept vorbind a lui a fost ideea ca Olivia să participle la Mini Miss World. El o însoţeşte la toate concursurile şi festivalurile (în ţară şi peste hotare). Văzând succesele ei, este mai mult ca sigur că Olivia va obţine şi titlul de Mini Miss World”, mai spune Liliana. Aşadar, Olivia este un copil fericit, iar acest fapt o şi stimulează să muncească mult şi să dăruiască mai mult decât primeşte.

  

Adaugă comentariu

Închide