Acizii grași Omega 3 în sarcină sunt de neînlocuit

Acizii grași Omega 3 în sarcină sunt de neînlocuit

Fiecare mamă sau viitoare mămică știe sau a auzit cât de importante sunt vitaminele și mineralele, atât în perioada sarcinii, cât și la dezvoltarea copilașului în primul an de viață.  Cu siguranță au citit zeci de surse despre ce fel de nutrienți trebuie să primească în sarcină și alăptare, totuși rămân multe semne de întrebare, mai ales la capitolul acizilor grași Omega-3.

Este foarte bine cunoscut faptul că acești acizi sunt importanți atât în perioada de preconceptie, sarcină, cât și în perioada de alăptare. Dar de unde luăm doza zilnică recomandată dacă locuim într-o țară cu acces limitat la pește oceanic de calitate? Cât pește trebuie să mâncăm ca să suplinim aportul zilnic? Ce fel de pește mâncăm și ce facem dacă acest aliment nu este printre preferințele noastre?

Înainte de a găsi răspunsuri, să vă prezentăm cât de important este consumul adecvat de Omega-3 în timpul sarcinii.

  • Acizii grași sunt blocuri de construcție critice ale creierului fătului și a retinei ochiului. Ajută la dezvoltarea fetală și neonatală. Studiile realizate la nivel mondial au scos în evidență o îmbunătățire neurologică la copiii ai căror mame au suplinit alimentația în timpul sarcinii cu acizi grași Omega-3. Cercetătorii au folosit o varietate de teste, cum ar fi etapele generale de dezvoltare, rezolvarea problemelor și dezvoltarea limbajului, pentru a evalua rezultatele dezvoltării neurologice în rândul sugarilor ale căror mame au luat suplimente cu ulei de pește, comparativ cu cei ai căror mame nu au luat așa ceva.
  • Acizii grași omega-3 au un rol important în determinarea duratei de gestație și în prevenirea depresiei postnatale. Studiile au dovedit că un aport optim de Omega-3 în timpul sarcinii are efect benefic prin prelungirea duratei sarcinii, scăzând riscul nașterii premature. Acizii grași Omega-3 asigură și mențin dezvoltarea intrauterină normală a copilului și au influență pozitivă asupra greutății nou-născutului.
  • Acizii grași Omega-3 par a fi importanți și  în timpul alăptării. Femeile care alăptează și care au primit 200 mg de DHA pe zi, timp de 4 luni, au avut copii cu performanțe semnificativ mai bune asupra indicelui de dezvoltare psihomotorie Bayley după 30 de luni, comparativ cu femeile care au primit un supliment cu ulei vegetal. De asemenea, suplimentarea cu ulei de pește luat în timpul sarcinii și a alăptării a fost asociată cu un risc mai scăzut de a dezvolta alergii în primul an de viață. Gravidelor care au avut un trecut alergic li s-a oferit din a 25-a săptămână de sarcină circa 2.7 g de acizi grași Omega-3. Consumul a continuat până în a patra lună de alăptare. Pe parcursul primelor 12 luni, copiii născuți din mamele care au consumat suplimente de Omega-3 au avut risc scăzut de a dezvolta alergii alimentare și eczeme asociate.

Din păcate, femeile gravide, dar și cele care alăptează nu mănâncă două porții de pește pe zi ca să ia tot aportul necesar de acizi grași Omega-3. În plus, o bună parte din peștele importat este crescut în condiții stresante, în crescătorii, și reprezintă un aliment mai puțin recomandat femeilor însărcinate și copiilor.

Pentru a exclude anumite complicații și deficiențe ulterioare, femeile care se pregătesc de o sarcină sau deja au devenit mame, își suplinesc aportul zilnic de acizi grași Omega-3 cu ajutorul suplimentelor alimentare, destinate în exclusivitate lor. Este vorba despre OGESTAN®.

Acizii grași OMEGA-3 din compoziția OGESTAN® provin de la compania Polaris, LIDER MONDIAL în producerea de acizi grași OMEGA-3. Sunt extrași din pește oceanic din ape nepoluate din zona Americii de Sud.

Foarte important, în formula OGESTAN®, acizii grași OMEGA-3 sunt de tip trigliceride.

Trigliceridele sunt forma moleculară naturală care formează toate grăsimile și uleiurile, atât în speciile animale, cât și cele vegetale. Acizii grași OMEGA-3 prezenți în pește includ aproape exclusiv trigliceride. Din cauza că acizii grași liberi sunt rapid oxidați, structura trigliceridelor oferă stabilitate mai mare acizilor grași, prevenind descompunerea acestora și oxidarea. Cele mai multe suplimente de pe piață conțin acizi grași OMEGA-3 sub formă de esteri etilici – care sunt instabili și sensibili la oxidare.

Acizii grași OMEGA-3 din OGESTAN® sunt stabilizați în plus prin tehnologia Quality Silver și sunt de 7 ori mai rezistenți la procesele oxidative decât un amestec standard, obișnuit, de acizi grași.

OGESTAN® este un produs nutrițional esențial pentru 3 etape importante din viața unei femeiPe lângă acizii Omega 3, o capsulă de OGESTAN®  conține doza zilnică recomandată de Acid Folic (vitamina B9), Vitamina D3 (colecalciferol), Vitamina E și Iod.

OGESTAN®  este formula care conține tot ce este important pentru sănătatea mamei și a copilului, pentru beneficiu fără exces!

 

 

 

 

Adaugă comentariu