Bioasigurarea sau asigurarea biologică - 6 vedete foarte renumite din Rusia au înghețat celulele stem ale copiilor lor. Cine sunt ele?

Bioasigurarea sau asigurarea biologică - 6 vedete foarte renumite din Rusia au înghețat celulele stem ale copiilor lor. Cine sunt ele?

A devenit cunoscut faptul că Xenia Sobchak, care a născut acum 4 ani un băiețel, este una dintre vedetele Rusiei, care s-a gândit la viitorul bebelușului său și a înghețat celulele stem din placentă și cordonul ombilical.

Acest fapt a provocat o discuție aprinsă pe web. Dacă în Occident această procedură este una de rutină, la noi, în spațiul exsovietic, „bioasigurarea” este încă o curiozitate. 

Dar Xenia nu este unica mamă-vedetă responsabilă! Și alte celebrități țin pasul progresului științific și noilor tehnologii  și păstrează celulele stem ale copiilor lor nou-născuți.

 

Alika Smekhova

Al doilea copil al Alikăi Smekhova s-a născut pe 15 noiembrie 2007, acum Makar are deja 13 ani. Când Alika era însărcinată cu el, a declarat într-unul dintre interviuri că pune la îndoială necesitatea procedurii de colectare a celulelor stem: „Nu știu dacă este necesar. Progresul este progres, dar mi se pare că nu există o necesitate reală ". Smekhova a explicat apoi că vrea să consulte un medic profesionist în tema dată. Consultația a avut loc, pentru că imediat după naștere actrița a permis colectarea sângelui din cordonul ombilical al fiului său.

 

Evelina Bledans

În aprilie 2012, actrița a născut un fiu, iar la naștere au permis recoltarea și păstrarea celulelor stem. Apropo, cuplul  Bledans-Semin a urmat exemplul Alikăi Smekhova! „Am citit un interviu cu prietena mea Alika Smekhova într-o revistă, unde dânsa spunea că a păstrat sângele din cordonul ombilical al fiului ei. Am sunat-o, mi-a spus toate nuanțele ”, spune Bledans. Acum însăși Evelina recomandă această procedură tuturor cunoscuților săi: „În ciuda diferitelor opinii asupra acestei chestiuni, cred că aceste celule nu vor fi niciodată de prisos. De ce să arunci ceea ce ar putea fi util? Să dea Dumnezeu să nu avem nevoie de ele! Dar în situații dificile, un astfel de sprijin ne poate fi de mare folos ".

 

Diana

Fiul cântăreței s-a născut pe 29 iunie 2007. Sângele din cordonul ombilical al bebelușului a fost preluat sub supravegherea tatălui său, Pyotr Kucherenko. Cântăreața nu face publicitate și nu comentează decizia sa de a îngheța celulele stem la nașterea fiului său.

 

Oxana Akinshina

Actrița crește doi fii de 11 și 7 ani, și o fetiță de 3 ani. Akinshina a profitat de realizările științifice moderne și a înghețat celulele stem din sângele cordonului ombilical al tuturor copiilor săi. Menționăm că prima recoltare a făcut-o încă în anul 2009.

 

Elena Kuletskaya

Cunoscutul model Elena Kuletskaya s-a pregătit din timp pentru această procedură. În timpul sarcinii a semnat în avans un contract cu o bancă de celule stem. Pe 15 mai 2016, într-una din clinicile metropolitane de elită, Elena a născut o fată pe nume Nick. Specialiștii au efectuat imediat procedura de colectare a celulelor stem. „Recunoașteți, cine știe și cine și-a făcut Bioasigurare? Medicina modernă oferă deja bioasigurare și capacitatea de a avea grijă la nivel global de viitorul copilului dumneavoastră ”, a scris Kuletskaya pe blogul său.

 

Și în Moldova se pot recolta celulele stem la nașterea copilului. ALFA BIOBANK este prima instituție din RM specializată pentru depozitarea personală a țesuturilor și celulelor umane care asigură servicii medicale de bioasigurare. Este autorizată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova prin Ordinul nr. 1097 din 30 septembrie 2019.

Alfa Biobank este singura bancă de celule stem din Moldova care le permite părinților să recolteze atât sângele din cordonul ombilical, cât și țesutul din cordonul ombilical, ajutând astfel la mai multe posibile aplicații.

Foto: Starface.ru

Adaugă comentariu