Odoraș.

Odoraș.

Sensimyl

Despre pozițiile din timpul nașterii și care sunt cele mai comode

Despre pozițiile din timpul nașterii și care sunt cele mai comode

Sunt mai multe poziții pentru naștere: pe spate, în genunchi, în apă etc. Unele poziții sunt mai comode pentru moașă și personalul care asistă nașterea, dar altele sunt mai comode pentru femeia care naște. În ceea ce urmează vă descriem câteva poziții cu avantajele și dezavantajele lor.

 

1. Întinsă pe spate. Este poziția care a fost adoptată de ginecologii-obstetricieni încă de mult timp și foarte multe femei continuă să nască în această poziție. Este cea mai comodă pentru personalul care asistă nașterea căci asigură o vizibilitate bună a canalelor de naștere și se consideră că și gradul de leziuni pe care le produce ieșirea copilașului prin vagin este mai mic.

Dar poziția întinsă pe spate nu este foarte comodă pentru mame, plus că uterul mărit apasă pe vasele sanguine importante și mama poate simți slăbiciuni sau chiar stare aproape de leșin.

2. Poziția verticală. Femeilor le e mai ușor să suporte durerile de la naștere dacă sunt în poziție verticală. În timpul contracțiilor unele femei preferă să meargă sau să miște bazinul ca în timpul dansului.

3. În patru labe. Această poziție de asemenea este preferată de mai multe femei în timpul nașterii. Ele susțin că e mai ușor de suportat contracțiile.

Cât ține de pozițiile 2 și 3, acestea sunt foarte incomode pentru personalul medical căci nu are vizibilitate foarte bună a canalelor de naștere. Totodată, în cazul unei nașteri rapide, aceste poziții sunt periculoase, mama poate suferi mai multe leziuni, iar copilul poate fi traumatizat.

4. Pe o parte. Această poziție poate fi luată atunci când colul uterin s-a dilatat aproape complet. Această poziție îi permite femeii să-și diminueze durerile, iar personalul medical o poate examina corect, mai ales când este foarte important de supravegheat poziția copilului în cazul când se naște prematur sau cu o greutate prea mică.

În această poziție nașterea decurge mai lent însă aceasta reduce și riscul provocării leziunilor.

 

Informații: parents.ru

Foto: tresbebeclas.ru

Share:

Articole recomandate