Nașterea naturală a unui bebeluș mai mare de 5 kg e posibilă și o zic mămicile de la noi

Nașterea naturală a unui bebeluș mai mare de 5 kg e posibilă și o zic mămicile de la noi

Cu toții cunoaștem că o sarcină ar fi predispusă la complicații în cazul în care bebelușul este prea mare, drept urmare în asemenea cazuri  se optează pentru cezariană. Cu toate acestea, unele mămici, care au ținut cu tot dinadinsul să nască pe cale naturală, au demonstrat că e posibil și în cazul în care copilul cântărește mai mult de 4500 de grame. Astfel, într-o postare dintr-un grup specializat pentru femei din Moldova, mai multe mămici și-au arătat îngrijorarea unei asemenea acțiuni, dar în același timp, o bună parte din ele și-au relatat pe scurt experiențele pozitive și chiar au recomandat alegerea nașterii naturale, dar desigur consultată cu medicul ginecolog.

Mai jos vedeți câteva din destăinuirile mămicilor:

„Am născut al doilea copil cu așa masă, un băiețel de 5.074 g. Am născut foarte repede, natural. Nu m-am rupt nici măcar 1 mm. Băiețelul sănătos, doar primele 3 zile de viață i s-a făcut zilnic analiza la glicemie ca să nu fie vorba de diabet. Slava Domnului tot e bine.”

„Chiar recent o cunoștință a născut fetița de 5kg! Mama era o fată slăbuță ....nu știu cum sărmănica a născut, dar tot bine cu ambele!”

„Eu am născut natural copil de 5.800 g”

„Și eu m-am născut de 5.500g, tot pe natural, nici o ruptură.”

„Eu când stăteam la maternitate o doamnă a născut natural o fetiță de 5.600 g”

„Vecina mea a născut bebelușul de 6kg și 900 grame”

„La noi în sat este o familie, din 6 copii, 4 sunt pe 5 kg, natural născuți.”

„Prietena mea a născut un copil de 7,200 și cu doi dinți, cei drept când a rămas însărcinată avea 60kg, la 9 luni -120kg. Și ea și copilul sunt bine, are 3 ani copilașul si 15 kg la moment”.

„Eu am născut fetița de 5,418....56 cm, băiețelul -4,800 ....52 cm ....ambii natural născuți. Mulțumesc Domnului sunt sănătoșei ambii”

„Fata cu care stau acum în salon a născut de 5,200 kg și eu cu bebe de 3,200 mă mișc mai greu ca ea, dar nu are nici o ruptură!”

„Prietena mea a născut natural cu 5 kg sau 5.200, nu țin minte sigur, știu că puteai să-l încalți în adidași, așa de mășcat era...”

 „Soțul meu e născut de 5 kg, natural, soacra nu s-a rupt nici un cm. E sănătos și voios, dar verișorul lui de 5,5 kg a fost născut și de asemenea, fără nici o problemă.”

„Vecina mea a născut doi flăcăi ambii de 5 kg. Sunt bine toți, nu au niciun fel de obezitate. Și mami e bine.”

„Fetița de 5 kg. Băiatul de 4,800 g. Ambele nașteri au decurs pe cale naturală.”

„Mămica mea m-a născut de 5 kg, 55 cm...cu 28 de ani în urmă... perfect sănătoasă, slavă Domnului! Desigur nu aș risca...al doilea copil avea 4,330 kg cu cordon de 2 ori în jurul gatului, din start a spus, fără discuție - cezariană.”

Deși posibilitatea de a naște pe cale naturală un copil ce cântărește mai mult de 4.500 trebuie obligatoriu discutată cu medicul, ne bucurăm că dragostea mămicilor nu are limite nici la acest capitol!

 

Sursa info: facebook.com/ Dear Woman
Foto: naștenatural.ro

Adaugă comentariu