Cum poți ghici sexul copilului? Mituri despre burtica gravidei

Cum poți ghici sexul copilului? Mituri despre burtica gravidei

Odată ce s-a răspândit vestea despre sarcină, urmează cea mai mare curiozitate: va fi fată sau băiat? Și așa cum durează câteva săptămâni bune până a ajunge la ecograf, viitorii părinți se tot dau cu părerea referitor la sexul copilașului. Dar nu doar ei. Bunicii, vecinii sau chiar străinii încearcă să tot ghicească, în ajutor venindu-le, desigur, „înțelepciunea din folclor”.

Și de aici pornesc fel de fel de povești din bătrâni în care se mai crede și azi. De fapt, sunt doar niște mituri, iar dacă se mai întâmplă și coincidențe, nu îți rămâne decât să te bucuri.

Vezi mai jos cele mai populare mituri despre burtica de gravidă întru aflarea sexului bebelușului:

1. Mărimea burticii. Burtica mare - copil mare. Burtica mică - copil mic.

2. Se mai spune că dacă bebelușul este poziționat mai jos, vei naște un băiat, iar dacă burtica este mai semeață, înseamnă că aștepți o fetiță.

3. Metoda pendulului. Menține un pendul peste burtică, iar direcția pe care o va avea, prezice sexul bebelușului (pendulul poate fi creat cu ajutorul unei verighete și a unei sfori). Dacă se învârte, înseamnă că va fi băiat, iar dacă oscilează dintr-o parte în alta - va fi fetiță.

4. Burtica tare. Dacă bebelușul conferă un aspect dur burticii, înseamnă că viitoarea mămică va da naștere unui băiat.

5. Forma burticii. Dacă burtica are forma unui pepene (greutatea este distribuită către mijloc/lateralul corpului), înseamnă că înăuntru se află o fetiță, iar dacă greutatea pare mai degrabă distribuită frontal (asemenea unei mingi de baschet), înseamnă că este un băiat.

6. Poziția de dormit. Fii atentă la modul în care te întinzi în pat când te culci. Dacă preferi să te așezi pe partea stangă a corpului vei avea un baiat. Preferi pe dreapta? Ești însarcinată cu o fetiță.

7. Deranjul stomacal. Greața severă în sarcină te anunță că vei da naștere unei fete.

8. Mâini moi sau uscate. Dacă ai mâinile uscate în sarcină vei fi mamă de băiat; dacă pielea mâinilor este moale, așteaptă-te la o fată.

9. Pofte alimentare. Dacă poftești citrice sau dulciuri, vei naște o fată. Dacă poftești alimente sărate vei da naștere unui baiat.

10. Acnee severă. În cazul în care modificările hormonale au un impact asupra pielii tale, așteaptă-te la o fată.

11. Sarcina grațioasă sau „împiedicată”. Dacă te simți ca și cum ai patina pe gheață în fiecare zi, dar nu cazi niciodată, vei fi mama de fată. Daca te impiedici, ai în burtică un băiat.

12. Îngrășarea feței. Dacă ți se îngrașă fața în timpul sarcinii, înseamnă că vei naște o fetiță.

13. Schimbări de dispoziție. Dacă te confrunți cu tot felul de schimbări de dispoziție, așteaptă-te cât de curând să aduci pe lume o fată.

14. Modul în care ții palmele. Dacă atunci când cineva iîi spune să îi arăți mâinile ai tendința să ții palmele în sus, ai o fată, iar în jos un băiat.

15. Sfatul unui copil. Cere sfatul unui copil de vârstă mică din familie, băiat. Dacă acesta pare interesat de burtica ta, vei avea o fetiță, iar dacă te ignoră vei avea un băiat.

16. Mănâncă usturoi. Daca mirosul dupa ce mănânci pare să iasă prin toți porii înseamnă că este un baiat. Dacă pare că nu ai fi mâncat nimic, înseamnă că este o fetiță.

17. Cheia sarcinii. Dacă apuci o cheie de partea rotundă înseamnă că vei naște un băiat. Dacă o apuci de partea lungă - vei naște o fată.

18. Bătăile inimii. Dacă inima bebelușului bate de mai mult de 150 de ori pe minut, ești însărcinată cu o fetiță, iar sub 150 înseamnă că este baiat.

19. Testul de stres. Un copil are tendința să fie de același sex ca parintele care era cel mai puțin stresat la momentul concepției.

20. Semnificația viselor. Dacă visezi că vei naște o fetiță în sarcină, vei fi mămică de băiat, și invers.

21. Mărimea sânilor. Dacă sânul drept este mai mare decât stângul în sarcină, vei naște o fetiță, iar dacă stângul este mai mare, vei avea un băiețel.

 

Multe dintre aceste mituri au fost transmise de la o generație la alta, singura metodă singură, însă, rămâne a fi ecografia. Dar până la urmă, ce mai contează dacă va fi băiat sau fată? E un copil, și indiferent de sex, va călca pe acest pământ pentru a aduce încă un grăunte de fericire. E de datoria ta, a părintelui, să-l iubești, să-l educi, și să-l crești după valorile frumoase ale vieții!

Sursa: nastenatural.ro, clubulbebelusilor.ro, evz.ro

Adaugă comentariu