Cum o gravidă poate ameliora simptomele de viroză fără să afecteze copilul

Cum o gravidă poate ameliora simptomele de viroză fără să afecteze copilul

Răcelile şi gripa sunt de trei ori mai lungi la femeile gravide, însă multe medicamente indicate nu au fost studiate în sarcină. Aşa că dacă eşti însărcinată şi ai răcit, sună medicul înainte să iei orice medicament.

Bazaţi-vă pe produse naturale dacă sunteţi însărcinate: ceaiuri, miere, infuzii. Orice medicament trece în sânge şi ajunge la copil şi evident îi poate face rău. Medicamentele în sarcină se recomandă numai şi numai dacă lucrurile sunt foarte grave şi ar trebui date sub supravegherea ginecologului sau a specialistului în boli infecţioase”, spune Daniel Popescu, medic primar obstetrică-ginecologie.

Variantele naturale şi sigure de tratare a răcelilor uşoare includ:

– Miere: te ajută să scapi de tuse şi de dureri în gât (poate fi luată ca atare sau adăugată în ceaiul călduţ, alături de lămâie).
– Băi cu sare la picioare. Apa pentru aceste băi trebuie să fie caldă, iar sarea grunjoasă.
– Sare încălzită la o temperatură suportabilă (testează înainte, pe interiorul brațului) şi pusa pe gât (într-o cârpă de bumbac).

Reguli de aur pentru a preveni viroza în sarcină

Însă varianta cea mai bună este să te protejezi pe cât posibil să răceşti când eşti însărcinată.

Iată, așadar, câteva măsuri esenţiale:

- spală-ţi mâinile des,

- evită mulţimile şi contactul cu persoane răcite,

- nu-ţi atinge ochii, nasul, gura.

Pentru a preveni gripa şi complicaţiile ei, inclusiv la gravide, se recomandă vaccinarea. În cazul în care răceala dă semne de agravare, se pot da anumite medicamente de medici specialişti în boli infecţioase. Însă numai la gravidele la care virusul gripal a fost depistat în urma testelor de laborator.

Antibioticele opresc şi încetinesc înmulţirea celulară

Antibioticele sunt în primul rând de evitat: cu cât sarcina este mai mică, cu atât efectul lor va fi mai grav. „Efectul imediat al antibioticelor este că opreşte şi încetineşte înmulţirea celulară. Cel mai bine este să preveniţi îmbolnăvirile: îmbrăcaţi-vă adecvat, iar dacă mergeţi în zone cu multă lume purtaţi mască”, este recomandarea medicului Daniel Popescu.

 

Sursa: totuldespremame.ro; mama-nt.com

Adaugă comentariu