UNDE găsești cursuri prenatale GRATUITE în Chișinău

UNDE găsești cursuri prenatale GRATUITE în Chișinău

 

Sunteţi în aşteptarea unei minuni, iar acest fapt vă trezeşte un val de emoţii, temeri şi gânduri... Dacă sunteţi la prima experienţă maternă, atunci vă copleşesc şi mai mult fricile. Informaţiile şi sfaturile primite din partea mamelor, bunicilor, surorilor şi prietenelor care deja au depăşit experienţa naşterii în mod cert sunt binevenite, dar urmează să aveţi trăiri personale. Pentru trecerea cu brio a „examenului”numit naşterea, viitoarele mămici au posibilitatea de a merge la cursuri prenatale, care mai sunt numite „școli a mamelor”.

 

Atâta timp cât în viaţa şi familia ta urmează să apară un copil, fii pregătită din timp să întâmpini noul ritm de viaţă. Dacă în perioada sarcinii te-ai documentat de-a fir a păr despre schimbările din corpul tău, dar şi despre cum creşte bebeluşul, păi după naştere începe o nouă etapă. De aceea, îţi recomandăm să profiţi de posibilităţile oferite de clinicile şi centrele de sănătate din ţară şi să mergi neapărat la cursuri de pregătire prenatală.

 

Ce presupun cursurile de pregătire prenatală?

Cursurile sunt defapt discuţii tête-à-tête între viitoarele mame şi medici. În cadrul acestor ore ai posibibilitatea să adresezi întrebările care te frământă şi la care uneori nu găseşti răspunsul din cărţi şi internet. An de an medicina evoluează, la fel şi domeniul pediatric. Vei avea posibilitatea să cunoşti alte experienţe similare cu ale tale, astfel vei realiza că nu eşti singuramamă cu aceleași frici. Comunicarea şi acumularea informaţiilor utile din partea medicilor şi specialiştilor în pediatrie este esenţială. Specialiştii nu sunt doar teoreticieni, dar şi practicieni care au în spate o experienţă mare de activitate. Cursurile sunt gratuite, astfel că toate viitoarele mame pot avea acces la informaţie.

 

Unde găsești cursuri prenatale la Chișinău?

 

Centrul sănătăţii femeii „Dalila

Cursurile au loc în zilele de  miercuri, joi şi vineri pentru femeile cu termenul de sarcină mare, iar sâmbăta trainingurile se desfăşoară pentru femeile cu termenul de sarcină mic. Înscrierea participantelor este obligatorie. Se formează grupe cu predare în limba română şi rusă. Printre temele cursurilor sunt: sarcina - termeni generali, igiena mamei şi a copilului, alimentaţia în primele zile de viaţă, perioada de îngijre post partum ş.a.

Contacte: Bd. Dacia 5 B; (022) 53- 41- 90

 

Institutul Mamei şi al Copilului

Zilele de desfăşurare a cursurilor: miercuri şi joi, între orele 11:30-13:00. Cursul durează două zile a câte două ore. Participantele au posibilitatea de a afla informaţii la temele: cum trebuie să decurgă pregătirea pentru naştere, perioada post operatorie, dezvoltarea copilului intrauterină, primele zile după naştere, alimentaţia ş.a. Cursurile sunt predate de medici ginecologi şi pediatri. Este posibilă şi participarea tăticilor. Se face înscriere prealabilă.

Contacte: Str. Burebista 93; 079-507-975

 

Centrul Maternitate şi sănătatea femeii Medpark

În cadrul centrului viitoarele mame au posibilitatea de a dobândi un spectru vast de cunoştinţe şi informaţii utile. Pentru a benefecia de cursuri trebuie neapărat să vă înscrieţi. Participarea este gratuită. Cursurile se desfăşoară atât în limba română, cât şi cea rusă.

Contacte: str. Andrei Doga 24; (022) 40- 00- 29

 

Maternitatea Municipală Nr2

În fiecare zi de joi ora 13:30, viitoarele mămici au posibilitatea de a participa la un training desfăşurat. Temele lecţiilor se stabilesc în funcţie de termenul de sarcină a viitoarelor mămici. Înscriere se face în prealabil. Cursul durează 3 ore. Se face şi o excursie prin maternitate, iar viitoarele mămici au posibilitatea de a vedea condiţiile din sălile de naştere.

Contacte: str. Bd. Grigore Vieru 12; 022 22 55 60/069-772-661  

 

Centrul Perinatal Municipal (Spitalul Clinic municipal nr. 1)

Şcoala mamelor” este un proiect de informare a viitoarelor mămici care au termenul de sarcină medicul 32-36 săptămâni. În cadrul cursurilor participantele au posibilitatea să se consulte cu medici ginecologi, psihologi şi pediatri. Se fac excursii în sala de naştere. Lecţiile se desfăşoară joia, ora 13:00. Cursurile sun gratuite şi presupun oferirea suportului informaţional necesar.

Contacte: Melestiu 20; (022)-80-95-60

 

Șezătoarea mamelor cu Odoraș

 Redacţia revistei „Odoraş” invită viitoarele mămici la Şezătoarea Mamelor. Evenimentele se desfăşoară o dată la două săptămâni. Sunt invitaţi medici din diverse domenii de activitate care vă pot răspunde la întrebările apărute. Te poți abona la evenimentele organizate AICI  sau urmărește pe site rubrica Evenimente.

Foto: thetattoohut.com; staticflickr.com; squarespace.com; baptisteasley.org

Adaugă comentariu