Gravidele devin uituce odată cu creşterea sarcinii

Gravidele devin uituce odată cu creşterea sarcinii

Femeile gravide tind să devină uituce odată ce sarcina avansează. Specialiştii spun că femeile care urmează să nască îşi pierd spiritul de orientare şi nu mai au o viziune clară asupra poziţionării obiectelor.

În timpul sarcinii, creierul gravidelor suferă modificări semnificative, produse atât de fluctuațiile hormonale, cât și de mișcările fătului în uter. Consecințele acestor schimbări creează lapsusuri care le fac pe femei să nu-și mai amintească unele lucruri. Scopul acestor schimbări este însă acela de  ale transforma pe femei în mame grijulii, fiind un stimulent al instinctului matern.

"Nivelul hormonilor care acţionează asupra creierul creşte semnificativ în această perioadă, zona implicată în procesul de memorie este cea mai afectată" , a declarat  Diane Farrar, specialistă din cadrul Bradford Institute for Health Research, potrivit libertatea.ro.

De asemenea, cu cât sarcina este mai mare, starea de spirit şi puterea de concentrare a gravidei tind să se deterioreze, iar anxietatea ia amploare. Astfel, femeile rămân a fi uituce chiar și în primele trei luni de când devin mămici, nivelul mare al unor hormoni acționând asupra unor regiuni de creier care răspund de memorie.

Foto: healthywomen.org

Adaugă comentariu