Sfaturi utile pentru gravide: reinventează-ți garderoba fără cheltuieli!

Sfaturi utile pentru gravide: reinventează-ți garderoba fără cheltuieli!

 

În perioada sarcinii corpul suferă diverse schimbări: creşte burtica, sânii se fac mai mari, picioarele se umflă... Ipostaza minunată în care vă aflaţi vă modifică nu doar modul de alimentaţie, dar şi vestimentaţia. Aveţi nevoie de haine cu una, sau chiar două mărimi mai mari. Cheltuielile nu-s mici, dar puteţi economisi bănişorii folosindu-vă de câteva şiretlicuri care v-ar ajuta să adaptaţi hainele în funcţie de schimbările corpului dvs.

 

Blugii sunt una dintre cele mai practice piese vestimentare purtate atât de către bărbaţi, cât şi de femei. Însă, când burtica creşte e mai greu să-i purtăm, ne strâng şi incomodează. Pentru a face economii în bugetul familiei şi a nu vă procura o pereche de pantaloni pentru graviduţe, folosiţi un şnur sau un elastic pentru păr care, prins de cheotoarea nasturelui, vă măreşte automat dimensiunea pantalonilor. Dacă nici şnurul nu vă conferă confortul îmbrăcămintei, atunci puteţi adăuga la bata pantalonilor material elastic pentru a dubla mărimea pantalonilor.

 

Bluzele, tricourile şi puloverele pot fi şi ele adaptate noilor tale contururi. Cu ajutorul unui foarfece, ac, aţă şi câteva fâşii de material colorat puteţi schimba forma hainei în funcţie de necesitate. O să aveţi lejeritatea dorită şi un plus de culoare a ţinutei.  

 

Şi hainele groase pot fi reajustate necesităţilor. Pentru asta aveţi nevoie de ajutorul unei meşteriţe, care o să vă croiască un supliment drăguţ la scurtă, palton ori hanorac. De asemenea, puteți opta pentru un paltonaș cu brâu, pe care să-l legați mai lejer sau mai strâns, sub piept sau peste burtă, în dependență de necesități. 

 

O altă găselniţă utilă pentru graviduţe este folosirea unor fâşii de material natural pentru a vă proteja burtica de frig. Acest supliment de stofă are atât funcţie de protecţie, dar şi de menţinere a burticii într-o poziţie comodă. Astfel, dacă tricourile şi puloverele sunt cam scurte, atunci fâşiile vă protejează şi de frig.

 

Ca să aveţi o sarcină minunată de care să vă amintiţi cu emoţii frumoase, apelați la şiretlicurile de adaptare a hainelor. Astfel economisiţi timp, bani şi nervi, că de… 9 luni de aşteptare trec repejor, iar apoi veți dori să vă înnoiți garderoba de mămică. 

Adaugă comentariu