Soluții care ajută la ameliorarea simptomelor de toxicoză în sarcină

Soluții care ajută la ameliorarea simptomelor de toxicoză în sarcină

70% dintre femeile gravide suferă de sarcină toxică (toxicoză), adică au grețuri dimineața în primul trimestru al sarcinii. Fiecare a doua dintre cele cu grețuri vomită de câteva ori pe zi, iar unele au o formă severă a toxicozei și vomită de mai multe ori pe zi – la fiecare gură de mâncare sau de apă.

Vomitările dese sunt periculoase, deoarece o deshidratează pe mamă. Însă chiar și dacă nu vomitați, starea de greață este destul de neplăcută. În continuare vă propunem câteva soluții ca să vă ameliorați starea din primele luni de sarcină:

1. Când plecați undeva, luați în geantă ceea ce vă ajută în caz de greață: un măr, o bucățică de cașcaval, biscuiți sau pesmeți, covrigei etc.

2. Nu ezitați să încercați și acupunctura, deoarece vă poate salva în caz de vomitări prea dese.

3. Nu uitați să mergeți la WC. Nu vă gândiți că nu aveți nevoie deoarece mâncați puțin. Dacă nu ați vrut la WC 2 zile, atunci e cazul să faceți o clismă căci toxinele din intestine pot ajunge în sânge și vă fac mai rău.

4. Evitați aglomerații, mirosurile stridente, mai des aerisiți camera în care vă aflați.

5. După masă e cazul să stați un pic întinsă.

6. Un produs care combate greața și voma este menta. Străduiți-vă să aveți cu voi bombonele din mentă.

 7. Dimineața nu vă ridicați brusc din pat. Mai bine pregătiți de cu seară ceea ce veți mânca la dejun – un măr, o portocală, un covrig, pesmeți. Ajută mult și un terci lichid din fulgi de ovăz, un pahar de apă cu lămâie și miere, suc din pomușoare sau ceai din măceșe.

8. Apa minerală la fel este un produs care ameliorează starea viitoarelor mămici. De asemenea, aceasta ajută la combaterea deshidratării.

9. Străduiți-vă să beți infuzii din plante care combat starea de greață – mentă, melasă, frunze de zmeură, flori de romaniță, muguri de conifere.

10. Odihniți-vă mai bine și mergeți la culcare mai devreme.

 

Informații: parents.ru

Foto: ekomed.info

Adaugă comentariu