Bunele maniere pentru copii

Bunele maniere când faci fotografii

Fotografiile pot fi și sunt de fapt, unele dintre cele mai frumoase amintiri. Ele imortalizează timpul și-l opresc în loc, parcă, pentru câteva secunde pentru noi. Ele ne ajută să ne păstrăm curate detaliile amintirilor, emoțiilor pe care le trăim la anumite evenimente sau zi de zi. Doar că fotografiile au o misiune nobilă atâta timp, cât respectă anumite reguli de bun simț. 

Există reguli de bune maniere atunci când faci fotografii. Acestea pot varia în funcție de țară sau de la om la om. Dar unele dintre ele trebuie să fie acceptate toată lumea, indiferent de geografie, naționalitate, vârstă sau religie. Ele mai pot fi numite și reguli de bun simț.

Prietenele noastre Daniela Stamati și Lavinia Nazaru, au adunat într-un mănunchi aceste reguli de comportament, fetele fiind experte în domeniul  Selfie-ului. Am considerat de cuviință să le împărtășim tuturor copiilor, dar și părinților, împătimiți de a face fotografii Selfie. Ca să fim cât mai multe persoane culte, educate și manierate.

 

Lavinia Nazaru și Daniela Stamati sunt două fetițe de doar 10 anișori, legate într-o prietenie frumoasă tot de 10 ani. Nu, nu am greșit cifrele! Fetele s-au născut la diferența de o săptămână, iar pentru că părinții lor au o relație frumoasă, această tradiție o continuă și copilele lor. Chiar își zic adeseori că sunt mai mult decât două prietene – sunt ca două surori.

 

Atât Daniela cât și Lavinia sunt pasionate de artă. Ambele fetițe fac școală serioasă de dans. Daniela, bunăoară, face dans la Teodor și tot acolo, la  TeoVoice Studio, studiază muzica și canto de la vârsta de 7 ani.

 

Între timp a făcut cursurile școlii de modelling IO Models – Inga Ojog. Iar acest fapt o ajută să se simtă degajată și stăpână pe sine atunci când se află pe scenă – fie că participă la un festival de modă, sau este interpretă în cadrul unui spectacol.

 

Îi place scena, să cânte, să danseze, să dăruiască emoții și energie pozitivă celor care o urmăresc din sală. Îi place să vadă în ochii semenilor bunătate și bucurie. Este o fire mărinimoasă și empatică, de aceea îi plac foarte mult animalele – prietenii noștri patrupezi. Visează chiar să devină o cântăreață celebră și neapărat să deschidă un adăpost pentru animale.

 

Lavinia Nazaru este o fetiță energică, descurcăreață, zâmbitoare, pasionată de fotografii, călătorii și de shopping. De mică ochea de departe toate vitrinele cu pantofi și admira fiecare pereche de încălțăminte pe îndelete și cu mult nesaț. 

 

Studiază dansurile sportive și clasice la Clubul Codreanca, de la vârsta de doar 5 anișori. Iar, acum, la 10, deja face parte din  ''Grupa Campionilor'' – grupa de elită condusă de cei mai buni antrenori ai școlii. Este câștigătoarea multor premii și medalii în cadrul concursurilor de dans naționale și internaționale. Chiar recent a revenit de la concursul din Lvov, Ucraina cu mai multe premii de locul I.

 

Visul ei de a deveni campioană mondială la dans sportiv este cât se poate de real! Dacă continuă în același tempou, în scurt timp îl va cuceri. Și aici nu e vorba doar de noroc și de talentul pe care îl posedă. În spatele acestei speranțe este foarte multă muncă și perseverență depusă de acest copilaș, dar și de părinții lui.

 

La filmările video, Daniela și Lavinia, pline de viață și de optimism, ne-au molipsit și pe noi de lumină, bunătate, corectitudine și energie pozitivă. Pentru că sunt foarte educate și poartă cu ele oricând bunul simț.