Când e timpul să apelezi la fertilizare și cum se face?

Când e timpul să apelezi la fertilizare și cum se face?

Lumea modern se confruntă cu o multitudine de probleme, iar una dintre cele mai grave este cea legată de fertilitate. Tot mai multe cupluri constată că nu pot concepe un copil și ajung să apeleze la tehnici de fertilizare. În materialul ce urmează puteți afla când e timpul să apelați la fertilizare și cum se face.

Astfel, dacă încercați de circa un an să concepeți un copil și sarcina așa și nu apare, atunci e momentul să apelați la un specialist care să vă consulte. Acesta va stabili testele pe care trebuie să le facă ambii parteneri. După efectuarea testelor se va face un plan de fertilitate.

Factori care afectează fertilitatea

Infertilitatea poate surveni ca urmare a acțiunii unui singur sau a mai multor factori combinați. Însă în circa 10% din cazuri așa și nu este identificat factorul ce cauzează infertilitatea.

Cauzele comune care provoacă infertilitate pot fi: fumatul, consumul de alcool sau de cafea, stresul, efortul fizic prelungit. Cauzele specific feminine pot fi: de natură endocrinologică, genetică, imunologică, dar și boli precum endometrioza, ale trompelor uterine etc. Cauzele specific masculine pot fi: probleme ale spermogramei, cauze genetice precum și intervenții chirurgicale, traume, terapie oncologică etc.

Tratament

După efectuarea testelor, medicul specialist în fertilitate poate identifica problemele și recomanda tratamentul pentru cuplul respectiv.  Poate fi vorba despre monitorizarea ciclului și recomandarea de a face sex în perioada optimă. Se mai practică și procedura numită „sprijin luteal”, care constă în completarea unei doze de hormon progesteron. Se mai poate recomanda și inseminare artificială. Iar cea mai costisitoare metodă aplicată este fertilizarea in vitro, care se face când celelalte metode nu dau rezultat.

 

Foto: pregnancywellnesstips.com

Adaugă comentariu