Nume de copii

Nume de fete
a
Aaliyah

Semnificatie: Sublim, inaltator. Forma feminina a lui Aali. A fost popularizat in limba engleza de cantareata Aaliyah Haughton (1979-2001), cunoscuta pur si simplu ca Aaliyah.

Adela

Origine germana. Semnificatie : Nobil

Adina

Inseamna "zvelt, delicat" in ebraica. Adina – Derivat al prenumelui feminin Ada, provine de la un vechi nume ebraic, Adah. Ambele nume apar in Vechiul Testament si inseamna a impodobi, a orna, a infrumuseta.

Adriana

Adrian si Adriana provin de la numele latine Hadrianus / Hadriana, care inseamna de la Hadria, venit de la numele unei localitati din Italia. Fetitele care poarta numele Adriana sunt firi extrem de devotate, inteligente si au tendinte nonconformiste.

Adrianne

Formă a numelui Adriana

Alegria

Din spanionlă, portugheză - bucurie, fericire

Alice

Alice – Devenit cunoscut dupa publicarea romanului “Alice in tara minunilor”, de Lewis Carroll, numele este o forma scurta a numelui germanic Adelheida, compus din “adal”, care inseamna noblete, si “haida” sau “heid”, care apare adesea in numele feminine.

Amanda

Este forma feminina a numelui Amandus. Totusi, numele nu a fost utilizat in Evul Mediu pana in secolul XVII cand a fost recreat de catre autori si poeti care l-au bazat direct pe cuvantul latin amanda "adorabil, demn de iubit".

Amber

Este numele unei pietre pretioase. In limba engleza, Amber inseamna chilimbar.

Amira

Amira este un nume feminin folosit in Orient, femininul de la Amir (print, conducator). In onomastica evreiasca numele este feminul numelui Amir, de data aceasta cu semnificatia de varf. Mai inseamna si elocinta, voce.

Aamina

Nume de origine araba si semnifica “a te simti in siguranta”.

Abena

Numele de fata Abena este de origine africana, cu semnificatia "nascuta marti". Multe dintre fetele nascute in cultura Akan erau denumite dupa zilele in care se nasteau. Acesta este si cazul celor cu numele Abena, nascute marti.

Ada

Numele are origine ebraica si inseamna: dulce sau de origine nobila. In credinta africana, Ada semnifica: prima fata nascuta, in timp ce in semnificatia numelor engleze, Ada semnifica: fericita. Variante frumoase ale numelui: Adelaida, Adelina, Adalia.

Adania

Adania sau Adanya, forme a numelui Adanna, avand semnificatia de fiica a tatalui.

Adelaide

Adelaida sau Adelaide reproduce numele germanic Adelheida sau Adelheidis. Ca marea majoritate a numelor vechi germanice, Adelheida este un compus din “adal”, care inseamna noblete, si “haida” sau “heid”, care apare des in numele feminine germanice.

Adelina

Nume de origine apuseana, derivat al numelui Adela. Varianta a vechiului nume germanic “Adelheida”, provine de la termenul “adal”, care inseamna “noblete”.

Adeona

Zeita din mitologia romana, ocrotitoarea tuturor celor sositi la destinatia lor; orice drumet ii implora protectia pentru a se intoarce cu bine acasa.

Adora

Acest nume se foloseste in Spania, ca prescurtarea pentru Adoracion.

Adria

Adria este prescurtarea de la Adriana.

Afina

Numele provine de la fructele dulci-acrisoare de culoarea prunelor ale unui arbust numit afin.

Afrodita

În mitologia greacă, Afrodita era zeiţa frumuseţii, calitate recunoscută de toţi poeţii Greciei Antice. Înaltă, zveltă şi cu trăsături fermecătoare, Afrodita este simbolul frumuseţii veşnice.

Agata

Agata – Prenume exclusiv feminin care vine de la forma greceasca agathe care înseamnă bun. Probabil ca popularitatea numelui este legată şi de apropierea de substantivul “agata” – piatră preţioasă, dură şi colorată.

Agnes

Numele de fată Agnes este de origine greacă şi are semnficaţia de castitate, puritate, sfinţenie.Provine de la cuvântul grecesc "hagnos".

Aida

Aida – Originar din Egipt şi devenit celebru după opera cu acelaşi nume, compusa de GiuseppeVerdi. În operă, Aida este o prinţesă etiopiană. În interpretare italiana, Aida înseamnă "fericire". În latină, Aida înseamnă "a ajuta". Conform interpretarii afri

Aimee

Aimee – Este considerat o forma a numelui Amy şi înseamnă iubit, mult îndrăgit.

Aisha

Aisha - Nume arabesc purtat de fiica lui Mahomed. Înseamnă prosperitate. Se regăseşte în limba arabă sub forma expresiei "eu traiesc".

Aishwarya

Aishwarya – Nume de origine indiana care in sanscrita inseamna putere, bogatie.

Alberta

Alberta – Forma feminina care corespunde numelui Albert. Numele provine din germana veche, unde Adalbrecht inseamna nobil, stralucitor, inteligent, faimos.

Albertina

Albertina – Numele este o varianta a numelui Albert. Numele Albert provine din germana veche, unde Adalbrecht inseamna nobil, stralucitor, inteligent, faimos.

Alessia

Alessia – Numele este o varianta a numelui Alexandra, care vine de la Alexandros, nume grecesc care inseamna protector al barbatilor sau al oamenilor sau ajutor.

Albina

Albina - este forma feminina a latinescului Albinus, derivat la randul sau din romanicul "albus", ce inseamna alb, luminos. Sfanta Albina a fost o martira a secolului III, din Cezareea.

Aldina

Aldina - ca origine turca inseamna auriu. Este de asemenea un nume de origine germana care insamna "batran intelept", "genial", "amplu", "opulent". Ca nume de origine latina Aldina inseamna "cea cu aripi mici".

Alexa

Alexa – Numele este o varianta a numelui Alexandra, care vine de la Alexandros, nume grecesc care inseamna protector al barbatilor sau al oamenilor sau ajutor, nobil.

Alexandra

Alexandra – Numele reprezinta corespondentul feminin al numelui Alexandru, care provine de la Alexandros, nume grecesc care inseamna protector al barbatilor sau al oamenilor: alexo = a apara, a proteja si andros = barbat, om. Formă: Alexandra

Alina

Este considerat, in mod curent, creatie romaneasca de la verbul ‘a alina’, lucru putin probabil. In Franta, Alin este un vechi si frecvent nume de botez de origine germanica, in timp ce Alina este folosit ca forma de alint in italiana germana pentru numel

Alma

Numele Alma este de origine latina, deriva de la cuvantul "almus" si inseamna prietenos, amabil, suflet, hranitor, dragut, fata sau poate avea si origine germanica provenind de la "amal" insemnand efort.

Ama

Ama este un nume intalnit in culturile africane si semnifica "nascuta sambata". Numele mai poate fi o forma de alint de la nume ca Amalia, Amelia sau Amanda. Forma Amma a numelui, folosita in India sau Fiji se traduce prin mama. Ca orgine italiana, numel

Amalia

Amalia – Prenume feminin, apartinand onomasticii noastre moderne, imprumutat din Occident, este la origine o forma scurta din vechiul nume germanic Amalaberga. Semnificatia este aceea de valoros, neobosit, harnic.

Amanda

Amanda este de origine latina si deriva de la cuvantul latinesc "amanda", inseamnand "adorabila, demna de iubire". Numele este folosit mai des in onomastica americana.

Ambra

Ambra – Semnificatia acestui nume pare a fi aceea de bijuterie. Denumirea este folosita si pentru a desemna o substanta aromatica de culoare cenusie, cu aspect de ceara care se intrebuinteaza in parfumerie pentru mirosul ei placut de mosc. Totodata, numel

Amadeea

Amadeea sau Amedeia – Amedeia (masculin Amedeu) reproduce o forma latina tarzie Amadea, corespunzatoare masculinului Amadeus. Numele are semnificatie clara pentru vorbitorii limbilor romanice occidentale, fiind un compus din verbul amo, amare – “a iubi”