Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Imagini și dezvăluiri devastatoare: Sute de familii și-au părăsit locuințele fugind din calea incendiilor în Grecia

Imagini și dezvăluiri devastatoare: Sute de familii și-au părăsit locuințele fugind din calea incendiilor în Grecia

Câteva zile capitala Greciei, Atena, a luptat cu mai multe incendii dezastruoase. Numărul victimelor a ajuns la 74 de decedați și sute de răniți. Totodată, zeci de familii au fost nevoite să-și părăsească locuințele pentru a se salva din calea urgiei.

 

Autorităţile grecești spun că 15 incendii s-au declanşat simultan pe trei fronturi diferite. O anchetă penală a fost deschisă asupra cauzelor izbucnirii focului, după ce a apărut ipoteza că unele ar fi putut fi declanşate de hoţi care jefuiau case de vacanţă nelocuite.

Mati, un sătuc de vacanţă aflat la 30 de kilometri de centrul Atenei, a fost pur şi simplu şters de pe hartă de incendiul care s-a declanşat luni după-amiază. Flăcările s-au împrăştiat ca fulgerul, favorizate de vegetaţia uscată şi de buteliile de gaz din casele de vacanţă. Când s-au văzut înconjuraţi, pentru sute de localnici şi turişti, scăparea a fost plaja.

Un localnic: „Totul s-a întâmplat foarte repede. Sunt oameni morţi pe străzi, în curţi şi în maşini, pentru că nu şi-au dat seama ce se întâmplă. Cine dormea a murit în casă”.

Un bărbat din grupul salvat: „Cu mine mai alergau 25 de oameni către mare, de la copii mici care plângeau până la bătrâni. Unii au sărit direct pe stânci, și-au rupt picioarele și nu s-au mai putut mișca. Am stat 5 ore în mare”.

Sursa: protv.ro; cnn.com; bbc.com

Share:

Articole recomandate