Grădiniţa Cheiţele Cunoaşterii

str. Mesager 1/1
(022) 59 77 69, 069584151
www.cheitelecunoasterii.wix.com/cheitelecunoasterii

Grădiniţa privată “Cheiţele cunoaşterii”

Grădiniţa privată “Cheiţele Cunoaşterii” a apărut ca o alternativă de instituţie preşcolară acum 16 ani. Deţine de la bun început pachetul legal de acte - licenţa Ministerului Educaţiei al Republicii Moldova, Autorizaţia Sanitară de funcţionare a Centrului Naţional de Sănătate Publică (CNSP), Avizul Antiincendiar, Cerficatul de Înregistrare a Ministerului Justiţiei RM.

Educaţie

La baza educaţiei stă Curriculum Naţional de Învăţământ, care este cu succes intercalat cu alte programe alternative de învăţământ, cum ar fi: programul Maria Montessori şi Step by Step. Procesul educaţional este unul creativ şi original prin diversificarea orelor opţionale şi a programului de studii, la decizia echipei didactice. Copii, începând cu vârsta de 3,6 ani fac ore de limbă engleză, arta vorbirii cu un actor, coregrafie – toate de două ori pe săptămână, iar de la vârsta de 5 ani – taekwondo, la fel de două ori pe săptămână. Cheia succesului acestei grădiniţe este echipa didactică. Toţi educatorii au studii superioare de specialitate cu o experienţă avansată de la 5 la 27 ani.

Grupele

Grădiniţa are o capacitate de 65 de locuri, împărţite în patru grupe de vârstă. Numărul copiilor în grupele pentru nivelul I este de 15 copii, iar pentru nivelul II este de 18 copii. Din primul nivel fac parte copii cu vârsta cuprinsă între 2,5 şi 5 ani, iar din al doilea, copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 7 ani.  În fiecare grupă activează câte doi pedagogi şi un ajutor de pedagog.  

Alimentaţia

Se face de patru ori pe zi, inclusiv dejunul doi de la ora 11.30. Mâncarea este pregătită în bucătăria instituţiei, conform meniului aprobat de CNSP şi care  corespunde normelor şi cerinţelor sanitar-epidemiologice, masa NR.15.

Medicul

Pediatrul patronează instituţia de două ori pe săptămână. Acesta ţine cont de evidenţa atât a dezvoltării fizice, cât şi a sănătăţii copiilor.  

Dotarea şi amplasarea

Fiecare grupă de copii are propria sală de clasă, dormitor şi grup sanitar. Instituţia are două săli de mese, care separă copiii mari de cei mici, o sală de sport şi coregrafie. Afară este un teren de de sport şi de joacă imens de 4 mii m2 şi un parc. Grădiniţa “Cheiţele Cunoaşterii” este amplasată într-o zonă verde şi liniştită, ferită de gălăgie şi transport public.

Galerie de imagini
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Adaugă comentariu