650 de copii au readus speranţa semenilor cu deficienţe de auz

650 de copii au readus speranţa semenilor cu deficienţe de auz

 

Maratonul Copiilor a adunat 650 de copilaşi pentru cauza nobilă numită sugestiv Cursa Bunătăţii, lansată de Misiunea Socială Diaconia. Acest eveniment a avut drept scop ajutorarea copiilor cu deficienţe de auz să meargă la şcoală. Astfel, din banii colectați în urma evenimentului fiecare dintre cei 100 de elevi ai Școlii Speciale Nr. 12 din capitală va fi asigurat, timp de o lună, cu baterii necesare pentru aparatul auditiv. Este vorba de 730 de baterii care urmează să fie procurate din resursele donate de către copiii şi părinţii prezenţi la eveniment.

Repartizați în curse pe categorii de vârstă, toți cei 650 de participanţi au alergat pentru a demonstra că sunt alături de alți copiii aflați în dificultate. Distanța parcursă de către ei a însemnat pași siguri mai aproape de școală pentru elevii de la Școala Specială Nr. 12 pentru copii hipoacuzici și cu surditate tardivă. La final de cursă, părinții și bunicii au fost îndemnați să lase o donaţie simbolică pentru susținerea cauzei evenimentului.

În afară de cursa propriu-zisă, copiii au avut parte de ateliere de creație, face painting, tombolă cu daruri, recital susținut de Adrian Ursu și Bety, dar și de către beneficiarii evenimentului.

„Mulțumim tuturor celor care au venit la eveniment  și s-au prins în această Cursă a Bunătății. Ne-am convins de nenumărate ori că lucrurile mari se fac cu gesturi mici și multe. Maratonul Copiilor a devenit un eveniment de familie la care părinții participă alături de copiii lor, iar în final, împreună asigură un viitor mai bun pentru alți copii”, a declarat Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia”.

Nina Rusu, directoarea Școlii Speciale Nr. 12 pentru copii hipoacuzici și cu surditate tardivă, a spus: „Bateriile sunt foarte costisitoare pentru părinți. Noi sperăm că acest suport le va ușura din cheltuielile fiecărei familii care are un copil cu deficiențe de auz”.

Maratonul Copiilor se desfăşoară deja al treilea an consecutiv, pentru susținerea diferitor cauze.

Foto: diaconia.md

Adaugă comentariu

Închide