Activități de Ziua Copiilor la Chișinău și în țară

Activități de Ziua Copiilor la Chișinău și în țară

Spectacole, expoziții, concursuri, întreceri sportive și multă voie bună. Cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor, marcată pe 1 iunie, în capitală și în țară vor avea loc o serie de activități distractive.

Astfel, începem cu evenimentele din capitală, unde pe 1 și 2 iunie se vor desfășura concursuri, master-classuri, recital de fanfară, tombole, concerte, show-uri distractive, întreceri sportive, jocuri distractive, programe distractive cu clovni și multe altele.

1 IUNIE:

1. Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”
➡Ora 10.30-14.30: Recital de fanfară și un program cultural-sportiv amplu pentru copii care va include picturi pe față, desen pe asfalt, concursuri karaoke, discotecă pentru copii, victorine, tombole, show-uri distractive, evoluări artistice cu participarea artiştilor consacraţi şi colectivelor artistice de copii, spectacol muzical-coregrafic cu participarea formaţiilor artistice de copii din sector, animații publice pentru participanții la program, jocuri distractive, ştafete, concursuri, competiții la șah, joc de dame, DARTS etc.

2. Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”
➡Ora 10.00-18.00: Program artistic pentru copii cu participarea elevilor Centrului Republican pentru copii şi tineret „ARTICO”, care va include concursuri, master-class la arte vizuale, meşteşugărit, creaţie tehnică, floristică, ecologie, sport, turism, desen pe asfalt etc.

3. Sala în aer liber „Teatrul Verde”
➡Ora 18.00-20.00: National Youth Orchestra - Spectacol muzical pentru copii, tineri părinţi şi bunici, „Muzică din filme animate”, sincronizat cu imagini din filmele respective. Detalii AICI.

4. Moldexpo
➡Ora 11.00-15.00: Manifestare cultural-artistică cu participarea colectivelor artistice a instituţiilor de învăţământ preuniversitar din sectorul Buiucani. Interpretele Aura, Georgeta Voinovan, Eryka şi Mariana Mihăilă vor cânta împreună cu copiii. La fel, va fi organizat un program distractiv cu Clovnul Magelino și un program artistic prezentat de studioul de copii „Doremicii”.

5. Sectorul Râșcani, Scuarul din str. M. Costin
➡Ora 10.00-12.00: Program de concert şi întreceri sportive pentru copiii din sectorul Râşcani.

6. Sectorul Ciocana, Scuarul SRL „Perun Lux”, bd.Mircea cel Bătrân 4/6
➡Ora 09.00-11.30: Concursuri, întreceri sportive, evoluarea colectivelor artistice de copii.

7. Sectorul Ciocana, Scuarul DETS sec. Ciocana, str.A. Russo,57
➡Ora 10.00-13.00: Spectacol distractiv cu participarea colectivelor artistice ale Centrului de Creaţie „Ghiocel”.

8. Sectorul Ciocana, Scuarul Fidesco, bd, Mircea cel Bătrân,6
➡Ora 16.00-18.00: Program de concert, jocuri distractive în parteneriat cu toate centrele comunitare din sector.

9. La Teatrul Național Mihai Eminescu. Are loc lansarea de carte pentru pici și părinți de Alexandra Tkacenko-Nagnibeda „Livada jucăușă” și „Grădina jucăușă”. Ora 14.30-16.30. Detalii AICI.

10. Friendly English School organizează o zi de engleză gratuită. Sunt așteptați de la mic la mare la Colegiul de Ecologie, str. Burebista 70. Început la ora 10.00. Detalii AICI.


La fel, vor avea loc manifestări cultural-artistice și sportive pe toate platourile sectoarelor din municipiul Chişinău pe parcursul zilei.

2 IUNIE:

Scuarul centrului comercial „UNIC”
➡Ora 11.00-14.00: Program distractiv pentru copii şi părinţi, concursuri cu participarea clovnilor, eroilor folclorici.

 

În țară:

1, 2 și 3 IUNIE:

1. Are loc Carnavalul Copiilor, care se va desfășura cu mult fast la Complexul Etno-Cultural Vatra, în perioada 1-3 iunie. Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Vatra în parteneriat cu Teodor Production. Detalii AICI.

2. Circul din Chișinău are program în perioada 1-3 iunie, zilnic, câte două spectacole, unul la 12 și altul la 16. Nu ezitați să vedeți noul program al Circului. Detalii AICI.

3. O altfel de sărbătoare de Ziua Copiilor. Părinții și copiii pornesc din Chișinău cu trenul și călătoresc într-un loc pitoresc – Bahmut Club. Ora 11.00 la Gară. Detalii AICI.

 

Foto simbol: mosday.ru

Adaugă comentariu

Închide