Angina la copii, când e nevoie de antibiotic?

Angina la copii, când e nevoie de antibiotic?

Inflamația gâtului (faringita, angina, amigdalita) este o problemă frecventă la copii de vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani. Ea poate fi cauzată de diverse infecții: virusuri, bacterii, ciuperci, fungi.

În amigdalita virală și fungică, antibioticele sunt ineficiente și chiar dăunătoare. Și în amigdalita bacteriană, antibioticele nu sunt întotdeauna necesare. Angina cauzată de Streptococul ß-hemolitic A este o indicație 100% pentru terapia cu antibiotice, deoarece ea poate fi cauza complicațiilor grave: otită medie purulentă, pneumonie, meningită, inflamația articulațiilor, leziuni ale inimii și rinichilor .

Diagnosticarea la timp a amigdalitei streptococice vă permite să începeți imediat tratamentul corect și să evitați complicațiile. Dar în primele zile ale bolii, este destul de dificil să distingem faringita virală de cea bacteriană. Un frotiu din gât durează 3-5 zile, iar sensibilitatea (fiabilitatea) acestuia este de 63-85%.

În cadrul evenimentului Șezătoarea Mamelor din 18 octombrie va fi prezentat și descris No-step Strep A Test (Israel) - un test expres care vă permite să detectați prezența infecției streptococice în gât în termen de 5 minute și să începeți imediat tratamentul corect. Precizia diagnostică a testului este de 99,1%.

Înregistrează-te gratuit la eveniment și vină să afli detalii importante despre cum poți să reduci antibioterapia nejustificată a copilului tău!

Intrarea este GRATUITĂ, doar în bază de înregistrare!
1. Completează FORMULARUL: http://s9.ro/t68
2. Dă participă/interesat la acest eveniment, pentru a afla toate noutăţile;
3. Fă un share acestui eveniment, ca să afle mai multe mame de el.

FĂRĂ COPII: La eveniment vă așteptăm fără copilaşi (în afară de cei din burtici). Evenimentul se desfășoară în formatul de seminar/discuții, iar copilașilor nu le sunt interesante astfel de activități, respectiv ei obosesc și fac gălăgie, perturbând buna desfășurare a evenimentului și fac imposibilă recepționarea informației de către participanți.

UNDE?
Evenimentul va avea loc la V-Continental Business Center, bd. Cantemir 5/4, etajul 2

Adaugă comentariu

Închide