Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Despre polipii nazali la copii s-a discutat la primul eveniment marca Odoraș din acest an

Despre polipii nazali la copii s-a discutat la primul eveniment marca Odoraș din acest an

Pe data de 24 ianuarie a avut loc prima ediție din 2020 a evenimentului Șezătoarea Mamelor. În cadrul seminarului informativ s-a discutat despre cum trebuie de tratat corect răcelile și bolile infecțioase la copii, care sunt avantajele terapiei prin nebulizare și care sunt cauzele principale care determină apariția adenoiditei.

Medicul ORL, Cristina Mihăilă de la Spitalul Internațional Medpark a vorbit despre polipii nazali (vegetațiile adenoide) la copii. Adenoidita cronică reprezintă mărirea în volum a țesutului limfatic din rinofaringe, adică din spatele foselor nazale. Se mai numește și hipertrofia amigdalei faringiene (a lui Luscka) sau vegetații adenoide. Cauzele principale care determină apariția adenoiditei sunt: infecțiile acute repetate ale tractului respirator superior; contactul permanent cu persoane bolnave de infecții respiratorii sau purtătoare de germeni (copiii care frecventează colectivitățile și cei care au statut de „copil frecvent bolnav”); paraziții intestinali. Vârsta la care se diagnostichează cel mai frecvent vegetațiile adenoide este între 3 și 7 ani. Începând cu vârsta de 9-10 ani, vegetațiile au tendința să se atrofieze, micșorându-se în volum. Desigur, acest lucru este posibil doar când gradul lor este unul admisibil pentru monitorizare, medicație de menținere și nu are indicație pentru tratament chirurgical. În practica ORL sunt destul de des întâlnite cazuri de vegetații adenoide de grad operabil la adolescenți și chiar la adulți.

 

Medicul pediatru, Silvia Șevcenco a prezentat tema „Cum tratăm corect răcelile și bolile infecțioase la copii”. Medicul a menționat că în primul an de viață copilul poate suporta în mod normal 4 episoade de infecții și mai mult, la vârsta de 1-3 ani – 6 episoade și mai mult și la vârsta de 3-5 ani – 5 episoade și mai mult. În cadrul prezentării, medicul a recomandat produsele Ergoferon și Anaferon pentru profilaxia și tratamentul infecțiilor respiratorii virale acute, inclusiv enterovirusuri, rotavirus, virusul herpetic; tratamentul complex al infecțiilor bacteriene; tratamentul stărilor imunodeficitare secundare și profilaxia și tratamentul complicațiilor infecțiilor virale și bacteriene.

 

Reprezentantul medical, Diana Sen a prezentat produsul Eubiotic Baby în pliculețe, care este administrat pentru prevenirea apariției diareii și a altor probleme digestive cauzate de dezechilibrul florei intestinale la copiii peste un an. Beneficiile Eubiotic Baby: contribuie la reducerea cu 46% a riscului de diaree,  reduce durata episoadelor diareice, scade frecvența colicilor/iritabilității de cauză digestivă și reduce riscul apariției diareii cu rotavirus. Iar Eubiotic Baby picături este o combinație din cele mai studiate tulpini probiotice din lume, special concepută pentru bebeluși încă din prima zi de viațăcu indicații în: reducerea riscului apariției diareii și a altor probleme digestive cauzate de dezechilibrul florei intestinale în urma consumului de antibiotic, reducerea riscului apariției și severității colicilor, reducerea riscului apariției și severității dermatitei atopice.

 

Nutriționista Irina Aniri a vorbit despre factorii care întăresc sistemul imunitar, printre care: o dietă sănătoasă, hidratare corespunzătoare, consumul alimentelor care conțin vitamine, minerale și antioxidanți (fructele citrice, ardeiul gras, broccoli, usturoiul, ghimbirul, spanacul, iaurtul, migdale, turmericul, ceaiul verde, carnea de pui și fructele de pădure), suplimente naturale pentru întărirea sistemului imunitar. De asemenea, nutriționista a menționat ce servicii oferă: programe de slăbire după naștere, în orice perioadă sau însoțite de una sau câteva maladii; programe de alimentație corectă în toate trimestrele de sarcină sau pentru pregătirea de sarcină; programe de alimentație pentru bebeluși, copii și adolescenți.

 

Tradițional, în cadrul evenimentului este aleasă „Regina serii” și anume graviduța cu cel mai mare termen de sarcină. De această dată, mămica norocoasă a avut 41 de săptămâni de sarcină și a primit un coș plin cu multe cadouri pentru creșterea și îngrijirea bebelușului.

 

Medicul Veronica Cernei a prezentat tema „Gama Marimer – soluția sigură pentru întreaga familie”. În acest sens, Marimer izotonic baby se utilizează pentru igiena nazală zilnică a bebelușului. Punctele forte pentru confortul micuțului sunt: de la 0 ani; soluție de apă de mare izotonică de calitate farmaceutică – naturală; vârf adaptat la nasul sugarului – pentru utilizarea în siguranță, în orice poziție; microdifuzie mică pentru eliminarea secrețiilor din nasul copilului – nu deranjează, nu sperie, nu doare; apă de mare naturală bogată în săruri minerale și oligoelemente (cresc imunitatea totală). 

 

Medicul internist și directorul companiei Heel în Moldova, Corneliu Bîlici a prezentat produsul Viburcol, care se administrează ca adjuvant în tratamentul complex al bolilor însoțite de anxietate și iritabilitate, cu sau fără febră, în special la copii. Componentele conținutului Viburcol sunt 6 ingrediente de origine naturală: mușețel, belladonna, pătlagină, solanum, pulsatilla de câmp și calciu carbonicum, utilizate de pe timpuri în medicină pentru stările de neliniște ale copilului, dentiție, colici abdominale, dureri la copii și creșterea temperaturii. De asemenea, Viburcol se administrează în calitate de tratament de susținere pentru diverse infecții însoțite de nervozitate.

 

Reprezentantul medical Olga Grițîc a prezentat produsul Tonsilotren – un preparat natural german, care deja de mai mult de 75 de ani ajută amigdalele în caz de angine și amigdalite cronice: reduce inflamația, edemul și durerile, restabilește funcția de protecție a amigdalelor, reduce volumul amigdalelor hipertrofiate (mărite), contribuie la sanarea (curățirea) lacunelor amigdalelor de detritusul cazeos (dopuri), micșorează edemul și inflamația ganglionilor limfatici, contribuie la normalizarea indicatorilor imunității întregului organism, accelerează vindecarea țesuturilor lezate și previne anginele repetate.

 

Reprezentantul medical Anastasia Varanița a informat participanții despre avantajele terapiei prin nebulizatoare. În acest sens, metoda de tratament prin inhalații contribuie la: eliminarea inflamației; acționează rapid asupra focarului bolii; hidratează mucoasa în cazul tusei uscate; facilitează eliminarea mucusului și a sputei; relaxează căile respiratorii făcând respirația mai ușoară; reduce mult mai rapid  perioada de boală. Nebulizatoarele marca Dr.Frey conțin un set de accesorii, cum ar fi: piesă nazală, piesă bucală, mască pentru copii și adulți, recipientul pentru medicament, filtre de aer, cap pulverizator. Nebulizatoarele se folosesc în caz de: boli respiratorii acute, boli pulmonare obstructive, procese inflamatorii cronice ale căilor respiratorii (cum ar fi bronșita cronică, asmul bronșic, faringită cronică), diverse tipuri de tuse.

 

Următorul eveniment marca Odoraș va avea loc pe 7 februarie curent. În cadrul Festivalului Gravidelor se va discuta despre alăptare - una dintre cele mai provocatoare perioade din viața unei femei, satisfacerea nevoilor nutriționale ale mămicilor care alăptează, mituri și adevăruri despre naștere, pregătirea corectă pentru sarcină și importanța calciului în sarcină.

Share:

Articole recomandate