Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Festivalul Mamelor 7 iulie 2023: prima ediție din această vară

Festivalul Mamelor 7 iulie 2023: prima ediție din această vară

Prima ediție a Festivalului Mamelor din această vară organizat de revista pentru părinți Odoraș, a avut loc pe data de 7 iulie. Așa cum v-a obișnuit deja revista Odoraș, la eveniment au fost prezenți mai mulți medici calificați, companii farmaceutice de top și multe produse benefice pentru sănătatea mamelor și a copiilor.

Prima vorbitoare a fost reprezentanta companiei Nestle, Irina Guriuc, medic pediatru, care a vorbit despre îngrijirea sugarilor pe timpul verii. Sezonul cald este asociat cu concedii și vacanță. Totuși, părinții cu copii mici nu se pot relaxa la maxim, deoarece trebuie să fie de două ori mai atenți și mai protectivi cu beblușii lor, întrucât vara pot apărea anumite riscuri. Termoreglarea sugarilor nu este la fel de eficientă ca cea a adulților din cauză că nu transpiră la fel; Sugarii nu pot spune dacă le este cald sau nu se simt bine; Expunerea prelungită la temperaturi înalte vara poate duce la supraîncălzirea rapidă a sugarului. De aceea părinții trebuie să țină cont de anumite recomandări cum ar fi: Mențineți aerul răcoros(nu rece) în încăperi; Temperatura optimă recomandată este de 20-22 grade Celsius ( conform recomandărilor Asociației Americane de Pediatrie); Menținerea aerului răcoros e important pentru somnul sugarului; Menținerea perdelelor trase în orele cu soare arzător; Evitați plimbările între orele cele mai fierbinți ale zilei (11 a.m și 5 p.m); Căutați un loc umbrit,cum ar fi un copac,o umbrelă pentru a evita expunerea directă la razele solare; Ochelarii de soare sunt un accesoriu important pentru protejarea ochilor copilului; Programați timp de odihnă suplimentar. Timpul petrecut la căldură îi poate face pe bebeluși să se simtă foarte obosiți; Îmbrăcați bebelușul în haine ușoare, largi, realizate din fibre naturale cum ar fi bumbacul; Îmbrăcați copilul cum sunteți îmbrăcați voi; Optați pentru nuanțe deschise, bluză/pantaloni lungi și o pălărie cu boruri largi; acestea se pot dovedi de ajutor și în protejarea împotriva insectelor specifice acestui sezon.

Cu sfaturi practice în soluționarea colicilor la copii a venit reprezentanta companiei Alpen Pharma, Crețu Rimma. Vorbim despre colici atunci când un bebeluș de altfel sănătos, plînge mai mult de 3 ori pe zi, mai mult de 3 ori pe săptămână, în perioada de vârstă de 2 săptămâni și până la 3 luni. Colicile apar din cauza imaturității tractului digestiv și se produc crampe în regiunea abdomenului. Colicile pot fi soluționate prin: metode de îngrijire sau remedii medicamentoase. Recunoaștem că un copil are colici atunci când plânge fără motiv, are un plâns ascuțit, specific, plânge la aceeași oră, are stări de agitație, dă din mâini și picioare, se înroșește la față și chiar are o expresie tensionată, iar burtica se întărește din cauza spasmelor musculaturii abdominale și a plânsului. Părinții trebuie să mențină o stare emoțională bună și să înțeleagă că nu e vina nici a lor nici a copilului de cele întâmplate, este o perioadă trecătoare care nu lasă efecte adverse în timp. Este bine să alinați plânsul copilului înainte de alimentare, aceasta se face prin joacă, posizionând copilul pe burtică în forma broscuței și masând ușor pe spate. Alte poziții ar fi să țineți copilul pe antebraț sau să-i faceți exerciții emițând mersul pe bicicletă, astfel vei putea ajuta copilul la eliminarea gazelor. Totuși dacă copilul dvs. are colici pentru ameliorarea acestuia se recomandă administrarea de probiotice din prima zi de viață. Active Flora baby este un probiotic în picături pentru restabilirea și menținerea microflorei la copii de la naștere. Eficacitatea și inofensivitatea administrării este demonstrată în numeroase studii clinice, inclusiv la prematuri și copii mici.  Posedă acțiune complexă în caz de dereglări funcționale ale tractului digestiv la copii mici (colici, diaree sau constipații).

Reprezentana companiei Biessen Pharma, Druță Milica, medic dermatolog, a vorbit despre dermatita atopică, subiect actual despre care trebuie să știe fiecare mămică. Dermatita atopică este o afecțiune inflamatorie cronică a pielii, caracterizată prin senzație de prurit (mâncarime), piele uscată, leziuni roșii și descuamative ale pielii. Dermatita are 3 faze: faza subacută caracterizată prin macule si papule uscate, descuamative, de culoare roșie până la maroniu-gri, faza acută, caracterizată prin vezicule zemuinde și crustificate și faza cronică, caracterizată prin piele îngroșată și lichenifiere ca și consecință a gratajului (scărpinatului). Cauzele apariției eczemei; Predispoziția genetică; Factorii declanașatori de mediu; Aspectul pielii (piele uscata, transpirații, hainele, praf, nisip, loțiune și șampon nepotrivit); Alergenii; Factori alimentari (ouă, lapte, soia, nuci etc.); Factori emoționali (stres, suparare, îngrijorare, rușine); Factori climaterici. Sfaturi pentru gestionarea pruritului și gratajului: Mențineți pielea hidratată; Purtarea hainelor de bumbac, netede și mai largi; Folosiți lenjerie de pat și prosoape din bumbac, spalați-le cu detergent pentru copii; Evitați supraîncalzirea și transpirațiile; Evitați/eliminați pe cât posibil iritanții și alergenii cutanați. Drept recomandare de tratament medical vorbește despre Sodermix - crema anti-inflamatoare și antipruriginoasă. SODERMIX are o acțiune complexă și  inovatoare, care are capacitatea de a reface nivelurile fiziologice de radicali liberi din celulele dermice. Acțiunea complexă este dată de ingridientul patentat vegetal activ, bogat în antioxidanți, în special Superoxide - dismutază(SOD) și catalază. Indicații : Dermatită atopică; Cicatrici cheloide și hipertrofice, post exantem viral (varicelă, gură-mână-picior); Fibroze post-radioterapie; Răni și iritații ale pielii; Prurit în afecțiuni cronice ale pielii. Cum utilizam Sodermixul? 2 aplicari/zi , dimineața și seara pe zonele afectate, se maseaza ușor, până la absorbție completă.

Medicul stomatolog, Veronica Cernei a vorbit despre igiena bebelușului și a copilului de vârstă fragedă. Doamna medic a venit cu sfaturi practice pentru îngrijirea dințișorilor celor mici, menționând că este necesară igiena orală încă de când copilul este nou-născut, ca mai apoi să nu existe probleme cu dinții. Respectiv, chiar de la nașterea copiilor, părințiii trebuie să curețe cavitatea bucală, iar acest obicei trebuie menținut deja toată viața ca să se poate minimiza pe cât posibil problemele stomatologice care pot surveni din neglijență. Igiena orala 0 – 6 luni - Ce folosim? tifon steril, apă călduță simplă, periuță degetar, gel gingival. Igiena orala 6-18 luni- Ce folosim? tifon steril, degetar periuță, gel gingival, periuță cu cap mic și peri moi. Consultația medicului stomatolog deja devine necesară. Igiena orala 18 luni – 5 ani - Ce folosim? periuța dentară cu cap mic, pastă de dinți fără fluor, pastă de dinți cu xilitol – previne apariția cariilor, ață dentară și obligatoriu consultația medicului stomatolog la fiecare 6 luni.

Reprezentantul companiei Berlin-Chemie, Veaceslav Culev a vorbit despre colicile sugarului și primii dințișori – provocare pentru tânăra mămică. Balonarea este o problemă comună și stresantă pentru toți, iar la bebeluși, balonarea este una din cauzele care provoacă colicile. Pentru ameliorarea acestora reprezentantul recomandă Espumisan® care ajută la ameliorarea balonării și flatulenței. Până în prezent nu au fost observate reacţii adverse. Totuși, printre problemele cu care se poate confrunta un bebeluș, mai sunt și cele de creștere a dințișorilor care sunt mereu însoțite de durere. Pentru ameliorarea acestora se recomandă Anaftin. Sub stratul protector, formula unică a Anaftin® contribuie la o vindecare naturală. Acidul hialuronic acționează prin reținerea apei și creează un mediu care ajută țesutul lezat să se vindece. Aloe vera intensifică efectul hidratant ceia ce sporește epitelizarea și vindecarea leziunii. Nu conține zahăr, alcool etilic, anestezice locale sau alte medicamente.

Ultima vorbitoare din cadrul festivalului a fost Tatiana Ivanov, representant Life Care care a vobit despre experiența sa și a încurajat mămicile să facă parte dintr-o companie care comercializează produse vegane, bio și sănătoase pentru îngrijirea corpului. A vorbit despre avantajele companiei Life Care și despre suportul pe care aceasta îl oferă tuturor celor care doresc să facă parte din ea.

Așa cum este tradiția, la finalul fiecărui eveniment realizat de Odoraș se organizează o tombolă frumoasă cu multe cadouri din partea partenerilor și sponsorilor revistei. 

Sursa foto: Sanda Armash 
Decor: DecoreTa

Share:

Articole recomandate