„Un mieluț la cină” – o carte minunată pentru părinți și pitici

„Un mieluț la cină” – o carte minunată pentru părinți și pitici

Iubirea poate „topi” cele mai reci şi crude inimi, iar încântătoarea poveste „Un mieluţ la cină” de Steve Smallman (Editura Cartemma 2017) vă va convinge. Povestea este despre o prietenie dintre un lup flămând şi un mieluţ neajutorat din care putem lua anumite învățăminte.

Într-o zi, la uşa unui lup bătrân şi flămând, pregătit să mănânce o banală supă de legume, apare un mieluţ zgribulit, iar ziua lupului devine dintr-o dată mai interesantă, în căutarea unei reţete delicioase de tocăniţă cu miel. Însă o serie de întâmplări neprevăzute şi amuzante vor schimba definitiv viaţa lupului: acesta ura mâncarea congelată, aşa că l-a aşezat pe mieluţ lângă foc să se dezgheţe.

Când stomacul mieluţului a început să chiorăie, de frică să nu se aleagă cu o indigestie, lupul i-a oferit un morcov – „garnitură”. Mâncat cu poftă, morcovul l-a făcut pe mieluţ să sughită, o altă piedică în calea cinei mult aşteptate a lupului. L-a luat pe mieluţ în braţe să-l liniştească, însă acesta a adormit cuibărit în braţele sale.

„Bătrânul lup s-a simţit ciudat. Nu-şi mai îmbrăţişase niciodată cina până acum, şi brusc, şi-a dat seama că nu-i mai este chiar atât de foame.” Deşi s-a ataşat de acest mieluţ naiv şi neajutorat, care i-a oferit şi un pupic apăsat, lupul trebuia să lupte, în continuare, cu instinctele sale: „Nu-i corect! Eu sunt lupul cel mare şi rău, iar tu eşti o tocăniţă!”

Pentru siguranţa mieluţului, lupul a luat hotărârea să-l alunge din casă, după ce l-a îmbrăcat, totuşi, cu o haină călduroasă. Imediat a fost cuprins de remuşcări: mieluţul, singur prin pădurea întunecată, s-ar putea rătăci, ar putea îngheţa sau ar putea fi mâncat de alte animale sălbatice. Porneşte, aşadar, în căutarea acestuia, şi decide să ia mieluţul neajutorat în grija sa:
„- Nu papi tu pe mine, da? întrebă micuţul.
- Doamne Dumnezeule! strigă bătrânul lup. Nu pot mânca un miel care are nevoie de mine! M-aş putea alege cu arsuri la stomac!”. Aşa că supa de legume a rămas preferata amândurora.

„Un mieluţ la cină” este o poveste amuzantă şi emoţionantă despre prietenia „imposibilă” care se leagă între un lup flămând şi un mieluţ rătăcit, completată perfect de ilustraţiile cărţii realizate de Joelle Dreidemy, care transmite celor mici un mesaj cald despre puterea de a-i schimba pe cei din jur cu dragostea pe care le-o oferim necondiţionat.

 

Recenzie și foto: facebook.com/Recenzii de Carti; cartemma.ro; youtube.com

Adaugă comentariu

Închide