Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

A aflat că are cancer bucal după trei ani de investigații. Medicii au reconstruit limba unei tinere cu ajutorul unui mușchi de pe picior

A aflat că are cancer bucal după trei ani de investigații. Medicii au reconstruit limba unei tinere cu ajutorul unui mușchi de pe picior

Charlotte Webster-Salter, o tânără de 27 ani care a suferit de cancer bucal, a dat inițial vina pe schimburile obositoare ca însoțitoare de bord pentru ulcerele recurente de la nivel gurii, care i-au apărut în 2018. Medicii i-au spus inițial că problema ei ar putea fi cauzată și de creșterea măselelor de minte, însă diagnosticul dur pe care l-a primit a dat-o peste cap, scrie zugo.md

În 2021, după nenumărate vizite la stomatolog și la medici generaliști, Charlotte a ajuns la un specialist ORL, după ce pe limbă îi apăruseră porțiuni albe și dureroase. Rezultatele biopsiei au revelat că aceasta suferea de cancer.

Tânăra nu avea nicio idee dacă va mai putea vorbi sau mânca vreodată normal, însă a trecut printr-o operație grea și s-a refăcut în timp record, bucuroasă că boala nu s-a extins, scrie digiworld.tv.

„Limba mea arată ca o acadea, e în două nuanțe. Am chiar și un pistrui pe limbă de pe picior. Auzi despre cancer de sân sau de prostată, dar mai rar despre un cancer al gurii. De obicei, acest diagnostic îl primesc bărbații în vârstă sau fumătorii. Doctorii mi-au spus că nu au tratat niciodată pe cineva la fel de tânăr ca mine”, a declarat Charlotte pentru presa internațională.

Cel mai greu lucru pentru pacientă a fost să-i spună mamei sale, care în acele momente tocmai se refăcea după o luptă cu cancerul mamar.

Charlotte a fost operată în urmă cu două luni, iar medicii i-au îndepărtat o parte din limbă și au înlocuit-o cu mușchi de pe picior. După o complicație care a trimis-o din nou în sala de operație pentru patru ore, câteva zile petrecute în spital și două săptămâni cu un tub atașat de gât, fata a putut să spună primele cuvinte.

Am spus bună și toată lumea a început să plângă. În momentul în care am luat prima gură de apă a fost cel mai bun lucru posibil. I-am surprins pe mama și pe iubitul meu vorbindu-le când au venit să mă viziteze”, a mai adăugat tânăra care își dorește să devină moașă.

Share:

Articole recomandate