Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Află care sunt cele 5 școli și grădinițe ce vor avea în meniu mere proaspete

Află care sunt cele 5 școli și grădinițe ce vor avea în meniu mere proaspete

În cadrul proiectului „Coolege vitamine”, cinci școli și grădinițe vor beneficia de gustări de mere proaspete feliate. PNUD Moldova a ales deja instituțiile care se vor bucura de acest beneficiu.

Instituțiile selectate sunt Grădiniţa nr. 91, Școala-grădiniţă nr. 152 „Pas cu Pas”, Școala-grădiniţă nr. 199, Liceul Teoretic „Universul” și Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”.

Coolege Vitamine!” este o  inițiativă de mobilizare a fondurilor pentru proiectul pilot de sporire graduală a consumului de fructe în stare proaspătă de copiii și elevii din grădinițele și școlile publice. Astfel, pe tot parcursul anului școlar, de gustări de mere proaspete şi feliate, ambalate atractiv, vor beneficia zilnic peste 2000 de copii. Asta în condițiile în care, conform raportului publicat de Organizația Mondială a Sănătății, copii consumă doar două treimi din cantitatea recomandată de fructe spre consum zilnic.   

Campania „Coolege Vitamine" a fost lansată recent pentru a colecta bani de lansare a programului de promovare a deprinderilor alimentare sănătoase în rîndurile copiilor și a adunat pînă în prezent peste 70%  din suma necesară pentru prima tranșă de 4000 de dolari. Fondurile colectate vor fi dublate de PNUD și utilizate pentru a asigura în jur de două mii de copii cu gustări de mere proaspete și feliate, pe întreg parcursul anului școlar 2016-2017. 

Proiectul pilot este desfășurat de Programul Naţiunilor pentru Dezvoltare (PNUD), cu sprijinul financiar al PNUD şi Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei şi în parteneriat cu Eximbank şi Orange.

Foto: md.one.un.org, taracreel.com

Share:

Articole recomandate