Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Avem 94 de persoane depistate oficial cu Covid-19, iar mama unui bebeluș a ascuns că a contactat cu o persoană contaminată

Avem 94 de persoane depistate oficial cu Covid-19, iar mama unui bebeluș a ascuns că a contactat cu o persoană contaminată

La ora actuală avem 94 de persoane depistate oficial ca fiind contaminate cu Covid-19, dintre care sunt 8 copiii spitalizați, care se află în stare satisfăcătoare. Ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a menționat că sunt îmbolnăviri deja inclusiv în rândul lucrătorilor medicali și în rândul poliției de frontieră.

În particular, ministra a pomenit de un caz înregistrat la Spitalul Nr.1 pentru copii unde o mamă cu un copil de vârstă foarte fragedă a ascuns faptul că a fost în contact cu o persoană diagnosticată cu Covid-19 și timp de câteva zile a beneficiat de tratament punând în pericol sănătatea lucrătorilor medicali cu care interacționa acolo. Femeia a fost în pelerinaj la o mănăstire din Ucraina împreună cu mai multe persoane cu autocarul și a fost depistată peste câteva zile când s-a aflat că în autocar a fost și o persoană ce avea noul coronavirus. Abia după ce a fost supusă unei discuții serioase femeia a recunoscut că a contactat cu o persoană depistată cu Covid-19.

Ministra a solicitat ca fiecare dintre noi să livreze date veridice privind contactele din ultima perioadă, să evite pe cât posibil contactele fizice inclusiv cu medicii și să se limiteze dacă e posibil numai la a se consulta cu medicii la telefon.

Totodată, ministra și-a arătat nedumerirea privind un alt caz când un cetățean moldovean a revenit cu o cursă charter dintr-o țară cu focare de infecție cu coronavirus și a publicat imagini cum își îmbrățișează copilul. Viorica Dumbrăveanu a menționat că trebuie să ne gândim la sănătatea celor dragi și chiar dacă ne-a fost foarte dor de ei, să ne auto-izolăm și să-i protejăm de acest virus periculos.

 

Share:

Articole recomandate