Colectarea ilegală de bani dintr-o școală-grădiniță din capitală a ajuns la CNA. Directoarea e cercetată penal!

Colectarea ilegală de bani dintr-o școală-grădiniță din capitală a ajuns la CNA. Directoarea e cercetată penal!

Directoarea unei şcoli-grădiniţă din capitală este cercetată penal de CNA şi procurori într-un dosar de abuz de serviciu, aceasta fiind bănuită de colectarea ilegală a banilor de la părinţi. În urma perchezițiilor efectuate la birou, acasă, dar și în automobilul acesteia, au fost depistate mai multe sume de bani, proveniența cărora urmează a fi stabilită, dar și alte probe relevante cauzei. Femeia a fost escortată la sediul Centrului Național Anticorupție (CNA) pentru audieri.

După ce la CNA a fost depus un denunţ prin care se reclama impunerea unor taxe lunare părinţilor ai căror copii frecventează instituţia, sub pretextul utilizării fondurilor colectate pentru reparaţii sau pentru alte necesităţi, au început investigațiile.

Azi, în urma percheziţiilor, în biroul de serviciu au fost găsite liste cu numele părinţilor şi sumele achitate de către aceştia, dar şi bani în numerar - fapt ce contravine ordinului Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport: „cu privire la interzicerea colectării ilicite de bani în instituţiile de învăţământ general”. De la faţa locului au mai fost ridicate documentele privind constituirea asociaţiei de părinţi, ordinul privind interzicerea colectării mijloacelor băneşti, precum şi alte obiecte care au importanţă pentru cauza penală.

Tot astăzi, de la domiciliul directoarei au fost ridicaţi aproximativ 14 000 de lei, 1160 de euro şi 350 de dolari, provenienţa cărora urmează să fie stabilită.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, ofiţerii CNA au solicitat explicaţii de la unii educatori din subordinea directorului, care au confirmat că au colectat mijloace băneşti de la părinţi, o parte din sumele strânse fiind folosite pentru necesităţile grădiniţei, iar alta i-ar fi fost transmisă directorului.

În prezent, femeia este audiată de ofiţerii de urmărire penală, iar în presă se vehiculează că este vorba de directoarea de la Școala-grădiniță nr. 91.

 

Sursa: cna.md 

Foto: independent.md, jurnal.md

Adaugă comentariu

Închide