Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Date alarmante: Crește numărul accidentelor rutiere cu implicarea copiilor

Date alarmante: Crește numărul accidentelor rutiere cu implicarea copiilor

Numărul accidentelor produse pe zebre, cu implicarea copiilor, a crescut anul acesta față de anul trecut. Până acum avem 55 astfel de coliziuni, în timp ce în 2021 erau 48, în întreaga țară. Potrivit poliției, majoritatea tragediilor au loc din vina șoferilor, care nu acordă prioritate pietonilor, iar riscul producerii acestora crește și mai mult odată cu începutul noului an școlar. Prin urmare, Inspectoratul Național de Securitate Publică a venit cu un șir de recomandări pentru părinți, elevi și șoferi, scrie tv6.

NATALIA GOLOVCO, ofițer de presă al INSP: „Recomandăm conducătorilor auto să respecte regulile de circulație, în special la trecerile de lângă instituțiile de învățământ. Să nu staționeze lângă o trecere de pietoni, deoarece ceilalți conducători auto ar putea să nu vadă un pieton copil care se află deja pe trecere”.

Precizăm că, potrivit datelor INSP, doar în luna august pe teritoriul municipiului Chișinău au avut loc în total 99 de accidente rutiere, soldate cu două persoane decedate și 113 rănite.

 

 

Sursa foto: stiri.md

Share:

Articole recomandate