Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

De ce îți devine limba albă și cum să scapi de această afecțiune

De ce îți devine limba albă și cum să scapi de această afecțiune

Deșeurile care rezultă în urma proceselor din corp nu sunt eliminate numai prin urină, transpiație și materii fecale, ci și prin limbă. Pe limbă avem multe papile iar acolo sunt depozitate unele particule de alimente, bacterii și celule moarte. Acumularea acestora poate provoca o colorație albă a limbii, transmite stiai.net

Îndepărtând în mod regulat deșeurile de pe limba noastră, puteți „curăța” și efectua o detoxifiere constantă a organismului. Curățarea limbii îmbunătățește sensibilitatea papilelor gustative, împrospătează respirația și, de asemenea, previne apariția cariilor, a plăcii și a bolilor gingiilor. De aceea, noi am strâns modalități simple care vă pot ajuta să scăpați de limba albă și să vă mențineți gura sănătoasă.

Limba albă poate fi un indicator al diferitelor boli sau rezultatul finalizării unui tratament medical.

Felul în care limba arăta a fost întotdeauna folosit pentru a diagnostica bolile din organism. Limba ne arată că ceva nu este în regulă cu corpul înainte de apariția durerii și poate dezvălui prezența bolii. În trecut, vindecatorii antici credeau că un pacient nu se vindeca complet până când limba nu arăta sănătoasă, chiar dacă toate simptomele bolii de care suferea dispăruseră deja.

A avea o limbă albă poate fi înfricoșător, deoarece nu este normal ca limba să fie așa, dar de cele mai multe ori este doar o afecțiune inofensivă. Există cazuri în care decolorarea albă poate fi un avertisment înainte de o infecție sau cancer precoce.

Formarea plăcii albe sau a altor plăci pe limbă poate fi cauzată de multe lucruri, dar în mod normal este legată de igiena noastră dentară. Alte lucruri, cum ar fi gura uscată, febră, fumatul, alcoolul, respirația pe gură, antibioticele etc. pot fi cauza unei limbi albe.
De asemenea, poate fi un semn al unui sistem imunitar slăbit sau al lipsei unor vitamine și minerale din organism. Dacă aveți alte simptome, cum ar fi durere și o senzație de arsură, este mai bine să vorbiți cu medicul dumneavoastră pentru a vedea dacă veți avea nevoie de tratament suplimentar.

O altă afecțiune care poate provoca o limbă albă este afta bucală. Se mai numește și candidoză bucală deoarece ciuperca Candida este cea care o provoacă. Candida este prezentă în mod natural în corpul tău, dar atunci când se acumulează în cantități mari pe limbă, poate provoca pete albe pe toată gura.

Remedii naturale pentru curățarea și dezinfectarea limbii

1. Aloe vera

Aloe are proprietăți antiinflamatorii și vindecătoare. Pentru a ucide germenii de pe limbă și de pe gingii, puteți fie să folosiți produse precum pasta de dinți și apă de gură care au în compoziția lor aloe sau să beți suc de aloe vera.

2. Sare

Sarea este unul dintre cele mai bune ajutoare pentru curățarea limbii. Particulele de sare abrazive vor elimina contaminarea și celulele moarte de pe limbă. Presărați puțină sare pe limbă și periați ușor cu o periuță de dinți timp de un minut. Apoi clătiți-vă gura cu apă. Repetați de două ori pe zi.

3.  O periuță de dinți

Pentru a elimina celulele moarte și bacteriile care vă fac să aveți limba albă, încercați să periați ușor limba cu o periuță de dinți sau o perie specială de jos în sus – de la bază până la vârf. Nu apăsați tare și acodați suficient timp, amintiți-vă de asemenea să vă periați limba în timp ce vă spălați pe dinți, este la fel de important pentru sănătatea gurii.

4. Apa de gură dezinfectată cu ierburi și sare

Plantele au proprietăți medicinale, cum ar fi, de exemplu, mușețelul, menta și salvia. Într-un vas puneți o lingură de mușețel, o linguriță de mentă și o linguriță de salvie, adăugați un praf de coajă de stejar la amestec și turnați 4 căni de apă fiartă. Așteptați să se răcească ceaiul și strecurați-l. Apoi turnați o lingură de sare în ceai. Terminat! Clătiți-vă gura cu acest remediu de două ori pe zi după ce vă spălați pe dinți pentru a scăpa de limba albă.

5. Folosiți o racletă pentru limbă sau o linguriță pentru zahăr

La fel ca o periuță de dinți, o racletă de limbă poate fi folosită pentru a scăpa de bacterii, așa cum folosim ața dentară pentru a preveni placa. Pe suprafața limbii, bacteriile și celulele moarte se acumulează, așa că, folosind această metodă, practic le radem și le eliminăm.

Modalitatea corectă de a o folosi este să o pui chiar în spatele limbii și să tragi până la vârf. Clătiți racleta și puteți repeta această metodă de curățare de mai multe ori. Dacă nu ai o racletă de limbă, poți folosi o linguriță.

Ce trebuie să faci și ce nu trebuie să faci pentru a avea o limbă sănătoasă

Limba noastră este o parte esențială a gurii noastre, fără ea nu am fi capabili să vorbim, să mâncăm sau să înghițim fără probleme. O trăsătură cu adevărat impresionantă pe care o are limba este că se poate mișca și schimba forme, deoarece constă dintr-un grup de mușchi. Acesta este motivul pentru care îți poți strânge limba ca un rulou.

Deoarece limba noastră este foarte importantă și utilă pentru noi, este important să o păstrăm curată și sănătoasă, așa că în continuare vă vom împărtăși câteva lucruri pe care le puteți face pentru a realiza acest lucru.

1. Bea mai multă apă

Câtă apă ar trebui să consumăm zilnic? Aceasta este o întrebare grozavă cu un răspuns nu atât de clar. Pentru a ști câtă apă ar trebui să consumați, trebuie să luați în considerare factori precum greutatea corporală, nivelul de activitate și clima zonei în care locuiți.

Unele dintre beneficiile apei potabile sunt: ​​sănătatea pielii, a articulațiilor și a rinichilor, de asemenea, ne spăla deșeurile corporale, ne reglează temperatura, face nutrienții accesibili întregului corp și ne ajută să formăm salivă. Saliva noastră este importantă deoarece poate lupta împotriva germenilor din gură, așa că atunci când suntem deshidratați, gura noastră poate acumula mai mulți germeni.

Deshidratarea și gura uscată pot provoca o limbă albă. Bea multă apă și ia mereu cu tine o sticlă de apă, astfel încât să poți umple instantaneu nivelul de apă din corpul tău dacă ți-e sete. Deshidratarea are și alte simptome: urină închisă la culoare, epuizare, oboseală, dureri de cap și urinare rară.

2. Îmbunătățiți-vă igiena orală

Totul este logic și simplu aici: igiena orală atentă poate ajuta la reducerea numărului de bacterii. Este necesar să curățați atât dinții, cât și limba după fiecare masă – dimineața și înainte de culcare. Bacteriile încep să se formeze în gură în momentul în care nu o curățați, așa că sesiunile regulate de curățare vă pot ajuta să evitați problemele de sănătate orală.

În mod ideal, rutina noastră de igienă orală ar trebui să arate astfel: curățați dinții și limba, folosiți ata dentară, folosiți un irigator oral și folosiți apă de gură dezinfectantă. Dacă se întâmplă să fiți unul dintre acei oameni care sunt mai sensibili de fiecare dată când vă atingeți partea din spate a limbii – puteți încerca să o curățați foarte încet, dar rețineți că este foarte important să curățați și acolo.

3. Menține o alimentație sănătoasă

În copilărie, nu prea acordăm atenție obiceiurilor noastre alimentare, deoarece părinții noștri sunt responsabili pentru bunăstarea noastră, dar ca adulți, este responsabilitatea noastră să știm ce alimente contribuie la sănătatea noastră. O dietă adecvată și echilibrată, pe lângă faptul că ajută la sănătatea ta generală, poate ajuta și la menținerea limbii în formă bună. Vitaminele, mineralele, calciul, proteinele slabe și fibrele sunt lucrurile pe care ar trebui să le aveți în alimentație.

 

 

 

 

Sursa foto: stiai.net

 

 

 

Share:

Articole recomandate