Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Doi copii și o pensionară s-au intoxicat cu monoxid de carbon, emanat de soba defectă

Doi copii și o pensionară s-au intoxicat cu monoxid de carbon, emanat de soba defectă

Doi copii și o pensionară s-au intoxicat cu monoxid de carbon, emanat de soba in locuință. Cazul a avut loc în localitatea Valea Perjei din raionul Cimișlia.

Apelul de la Serviciul 112 a fost înregistrat marți, la ora 8:18. Femeia de 65 de ani și copilele de 7 și 11 ani au avut nevoie de îngrijiri medicale. Acestea au fost preluate la spitalul raional, fiind în stare stabilă.

În context, salvatorii atenționează repetat cetățenii și îi îndeamnă să respecte regulile de siguranță în perioada rece a anului, atunci când folosesc sobe sau aparate de încălzit.

Potrivit pompierilor, sobele trebuie să fie verificate înainte de utilizare, focul se stinge pe noapte iar încăperile au nevoie de aerisire periodic. Canalele de ventilare nu trebuie să fie obturate, pentru a evita riscul de intoxicație cu monoxid de carbon.

Aprinderea focului cu lichide ușor inflamabile, de exemplu benzină sau motorină, este strict interzisă. Pentru a evita incendiile, carburanții, lichidele și obiectele care se pot aprinde, trebuie să fie îndepărtate de la instalațiile de încălzit.

Sursa: realitatea.md 

Share:

Articole recomandate