Graficul de lucru al instituțiilor medicale în perioada sărbătorilor de iarnă

Graficul de lucru al instituțiilor medicale în perioada sărbătorilor de iarnă

În perioada sărbătorilor de iarnă, 31 decembrie 2018, 01 ianuarie, 07 ianuarie și 08 ianuarie 2019 - toate instituțiile vor activa în regim obișnuit, asigurând o vigilență sporită în acordarea asistenței medicale populației în volumul deplin, transmite Ministerul Sănătății privind graficul de lucru al instituțiilor medicale din subordine.

Astfel, administrația fiecărei instituții va nominaliza personal de gardă și persoane responsabile din cadrul managementului instituțional, prin grafic de lucru complementar în perioada sărbătorilor de iarnă. Totodată, vor fi asigurate rezervele necesare de medicamente, consumabile, produse alimentare și petrolifere pentru activitatea neîntreruptă a instituțiilor medicale în zilele menționate.

Agenția Națională de Sănătate Publică, va asigura supravegherea sporită a regimului sanitaro-epidemiologic a obiectivelor cu risc sporit și va efectua măsuri de profilaxie a izbucnirilor de boli infecțioase.

Centrul Național de Transfuzie a Sângelui va asigura instituțiile medico-sanitare cu produse sanguine, iar Centrul de Medicină Legală va acorda asistența medico-legală în regim obișnuit.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, prin structurile subordonate, va rezerva medicamente, consumabile și va organiza recepționarea lor de către instituțiile medico-sanitare publice, în caz de necesitate.

Sursa: Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale; sursa foto: bebee.ro

 

 

Adaugă comentariu