Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu încă 30 de zile

Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu încă 30 de zile

Mandatul de arest la domiciliu a fostului președinte al țării, Igor Dodon, actual președinte de onoare al PSRM, a fost prelungit cu încă 30 de zile. Decizia a fost pronunțată joi, 21 iulie, de magistrații sediului Ciocana a Judecătoriei Chișinău, scrie cotidianul.md

Judecătorii au admis demersul procurorilor și au dispus prelungirea măsurii preventive în privința lui Igor Dodon.

„S-a decis prelungirea arestului la domiciliu cu menținerea restricțiilor aplicate. Așa a hotărât instanța în contextul respectiv, aplicând restricțiile care au fost anterior. Instanța s-a pronunțat, deja urmează organul de urmărire penală să se expună, inclusiv o să studiem încheierea hotărârii. În decurs de trei zile vom decide dacă vom contesta cu recurs această încheiere”, a declarat procurorul Petru Iarmaliuc.

Iarmaliuc a menționat că pentru prelungirea măsurii preventive este suficient o probă nouă.

„Noi am prezentat șase probe noi. Pe 15 iulie a fost prezentată o probă nouă și alte cinci – în ședința de marți, 19 iulie. Noi vom studia această încheiere, ulterior ne vom expune”, a adăugat Iarmaliuc.

Anterior, procurorul anticorupție Petru Iarmaliuc, responsabil de dosarul lui Igor Dodon, a declarat că două persoane care au calitate de complici au părăsit teritoriul Republicii Moldova după ce fostul președinte al țării a fost reținut și plasat în arest la domiciliu.

Amintim că, Igor Dodon, aflat în arest la domiciliu, este învinuit pe mai multe capete de acuzare – corupere pasivă; organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat; trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

 

Share:

Articole recomandate