Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Încă un cutremur de 7,5 s-a produs în Turcia astăzi la prânz. Sunt peste 1.500 de morți și mii de răniți în Turcia și Siria

Încă un cutremur de 7,5 s-a produs în Turcia astăzi la prânz. Sunt peste 1.500 de morți și mii de răniți în Turcia și Siria

Încă un cutremur devastator a lovit Turcia luni la prânz. A fost estimat la magnitudinea de 7,5. Vine după ce țara a fost deja devastată de cutremurul cu magnitudinea 7,8 care a lovit în jurul orei 4 dimineața sudul Turciei, în apropiere de oraşul Gaziantep. Seismele s-au resimțit în toată zona de sud-est a Turciei, dar şi în Liban, Siria şi în Cipru. Până acum s-au înregistrat peste 1.500 de morți în Turcia și Siria și mii de răniți. Autoritățile se tem că bilanțul victimelor ar putea crește dramatic în orele următoare, scrie digi24.ro.

Cehia va trimite o echipă de căutare și salvare în Turcia

Cehia trimite în Turcia o echipă specializată de căutare și salvare formată din 68 de persoane, în urma unei cereri de ajutor din partea turcă, relatează CNN.

Un oficial de la serviciul de pompieri a declarat că echipa USAR (Urban Search and Rescue) este specializată în căutarea și salvarea victimelor cutremurelor și este complet echipată și instruită pentru operațiuni care includ găsirea și scoaterea oamenilor din moloz. Echipele includ unități de căutare și salvare pentru câini și personal medical. Două grupuri de experți vor pleca spre Turcia. O echipă va zbura de la Ostrava luni după-amiază, iar a doua echipă va zbura de la Praga. la începutul serii. OMS activează echipe medicale de urgență în Turcia și Siria

Mondială a Sănătății și-a activat rețeaua de echipe medicale de urgență din Turcia și Siria pentru a-i ajuta pe cei afectați de cutremur, a scris directorul general al OMS pe Twitter. Echipele vor oferi „asistență medicală esențială pentru cei răniți și cei mai vulnerabili afectați de cutremur”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Cutremurul a întrerupt puterea și conexiunea la internet în sudul Turciei, ceea ce ar putea afecta „capacitatea publicului de a solicita asistență”, potrivit monitorului global de internet NetBlocks.

Bilanțul victimelor crește la 1.500
Cel puțin 1.388 de persoane au murit în Turcia și Siria, după cutremurul cu magnitudinea de 7,8 produs luni dimineața în sudul Turciei.

 

 

Sursa foto: digi24.ro
 

Share:

Articole recomandate