Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Mai multe activități pentru copiii cu cerințe educaționale special

Mai multe activități pentru copiii cu cerințe educaționale special

Pînă în anul 2027 toți copiii cu cerințe educaționale speciale (CES) vor avea acces la pachete standard de servicii, evaluate în baza nevoilor individuale. Asemenea prevederi se regăsesc în Programul de dezvoltare a educației incluzive în Republica Moldova pe anii 2022-2027, supus dezbaterilor publice astăzi, 22 iulie de către Comisia protecție socială, sănătate și familie, scrie noi.md

În opinia președintelui Comisiei, deputatul Dan Perciun, programul trebuie să garanteze egalitatea reală de șanse tuturor copiilor și tinerilor din sistemul educațional, iar pentru aceasta este nevoie de a prioritiza obiectivele și concentrarea resurselor. Obiectivele programului sînt asigurarea accesului la educație la toate treptele de învățămînt pentru toți copiii și asigurarea calității în educația incluzivă pentru copiii cu cerințe educaționale speciale (CES) ori cu dizabilități.

 De asemenea, este planificat ca rata copiilor cu CES ori cu dizabilități, raportată la numărul total de copii incluși în învățămîntul preșcolar, să ajungă la 7%, iar a tinerilor cu CES față de numărul total al tinerilor din învățămîntul profesional tehnic – la 5%.

 Costul implementării programului în cei cinci ani se estimează la aproximativ 510 milioane de lei.

 

 

Sursa foto: ascultaviata.ro

Share:

Articole recomandate