Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Moldova implementează noi mecanisme de trecere a frontierei

Moldova implementează noi mecanisme de trecere a frontierei

În Aeroportul Internațional Chișinău va fi pilotat un nou mecanism de fluidizare a traficului de persoane. De asemenea, se așteaptă schimbări în modalitățile de trecere a frontierei terestre. Despre aceasta a menționat șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la Radio Moldova, transmite IPN.

Conform noului mecanism, cetățenii care vor traversa frontiera cu pașapoarte ale țărilor Uniunii Europene vor trece controlul la ghișeul unde va fi afișată inscripția „EU PASSPORTS”, iar cei care dețin pașapoarte din țări ce nu fac parte din blocul comunitar, vor trece controlul la ghișeul cu inscripția „ALL PASSPORTS”.

„Chiar mâine o să facem informația publică. Astăzi am fost la Aeroportul Internațional Chișinău. Noi suntem practic pe ultima etapă de pilotare a unui nou mecanism de fluidizare a traficului prin intermediul Aeroportului Internațional Chișinău. Spre exemplu, fluxuri separate pentru cetățenii Republicii Moldova și cetățenii europeni sau categoria alte pașapoarte, exercițiu pe care noi îl pilotăm, așa cum este peste tot în UE. Trebuie să ne mișcăm cu pași rapizi, astfel ca să implementăm mecanismul până în vară, poate chiar mai repede”, a spus Rosian Vasiloi.

De asemenea, șeful Poliției de Frontieră a mai anunțat că joi, 9 februarie, ministra afacerilor interne, Ana Revenco va semna Acordul dintre Republica Moldova și România în baza căruia în punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni-Albița va fi instituit controlul coordonat doar la intrarea pe teritoriul României. Noul regim de funcționalitate va fi aplicat la începutul primăverii.

 

 

Sursa foto: skytraxratings.com
 

Share:

Articole recomandate