Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Natalia Gavrilița, despre creșterea tarifului la gazele naturale: „E un preț exorbitant”

Natalia Gavrilița, despre creșterea tarifului la gazele naturale: „E un preț exorbitant”

Noul tarif aprobat de ANRE la gazele naturale este exorbitant, a declarat șefa Executivului, Natalia Gavrilița în cadrul unei conferințe de presă susținută cu secretarul General al Guvernului, Dumitru Udrea, la Cahul. Potrivit prim-ministrei, în acest an, Guvernul va veni cu compensații substanțiale, transmite publika.md

„Vedem că cresc prețurile la nivel internațional, dar în același timp ne dăm seama că este o limită cât pot să-și permită oamenii. Anume de aceea, Guvernul vine cu aceste programe de ajutor pentru oameni. Anul trecut am orientat circa 1,7 miliarde de lei pentru gospodăriile casnice și peste 600 de milioane de lei pentru antreprenori, pentru a compensa creșterea tarifului la gaze și energia termică. Anul acesta lucrăm la programul de vulnerabilitate energetică și vom examina posibilitățile de a susține financiar oamenii să-și plătească facturile”.

Natalia Gavrilița speră că vom avea totuși un tarif mai avantajos. Cu toate acestea, premierul a îndemnat moldovenii să fie solitari și să economisească gazul.

„În același timp sezonul de încălzire nu a început, avem aceste costuri mari de achiziții, așteptăm 1 octombrie să trecem la o formulă nouă de calcul și să ne ofere un preț avantajos. Urmărim piețele internaționale, dar îndemn toată lumea să fim solidari și să ne preocupe pe toți eficiența energetică. Facem tot posibilul pentru a avea alternative la gazele naturale, trecem termoelectrica la pacură, Dar într-adevăr e un preț exorbitant”.

Amintim că din 1 octombrie consumatorii casnici vor plăti 29 de lei şi 27 de bani pentru un metru cub de gaze, mai scump cu 6 lei şi 27 de bani decât în prezent. Noul tarif majorat a fost aprobat de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică, la solicitarea Moldovagaz.

Share:

Articole recomandate