Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Prima ediție a festivalului mamelor din anul 2024

Prima ediție a festivalului mamelor din anul 2024

Revista online pentru părinți Odoraș a organizat prima ediție a Festivalului Mamelor din acest an, pe data de 19 ianuarie. La eveniment au fost prezenți mai mulți medici, dar și reprezentanți ai companiilor farmaceutice care au abordat diferite subiecte de interes, atât pentru mămici, cât și pentru cele care urmează să aibă un copil. 

Tematica acestul eveniment a fost „virușii sezonieri și modalități de tratament” respectiv, au fost prezenți doi medici specialiști care le-au oferit mămicilor și viitoarelor mămici diferite sfaturi pentru îngrijirea corectă a copiilor.

„Infecțiile acute ale căilor respiratorii includ un grup de maladii infecțioase de etiologie virală, bacteriană sau mixtă, care se manifestă prin afectarea oricărui segment al căilor respiratorii”, afirmă medicul pediatru, Tatiana Alsaliem. Totodată aceasta a explicat pe înțelesul mămicilor, care sunt cele mai frecvente viroze și cum se deosebesc între ele, care sunt modalitățile de transmitere și simptomele acestora, despre modalitățile de tratament la domiciliu și despre preparatele pe care le pot lua în dependență de fiecare complicație.


Legendă: Tatiana Alsaliem, medic pediatru 
Sursa foto: arhivă personală

În tratamentul și profilaxia infecțiilor virale, alimentația are și ea rolul său „este componenta de bază atunci când vorbim de sănătatea noastră, dar mai ales a copiilor noștri” afirmă medicul pediatru, Liliana Savca. Aceasta le-a vorbit mămicilor despre nutrienți și importanța acestora în prevenirea infecțiilor virale la cei mici. Pe lângă alimentație, medicul a menționat și despre importanța hidratării și a exercițiilor fizice constante „aceste 3 componente de bază, vor spori imunitatea unui copil și veți avea mai puține episoade de răceală sau gripă”, ne spune medicul.


Legendă: Liliana Savca, medic pediatru 
Sursa foto: arhivă personală

Aceasta ediție a adunat peste 60 de mămici și viitoare mămici care au pus diferite întrebări medicilor și au povestit despre propriile situații în care s-au ciocnit cu problema virușilor de sezon.

„A fost un eveniment foarte educativ și benefic pentru fiecare mamă sau viitoare mamă prezentă aici, în sală. Problema virușilor sezonieri este una actuală, dat fiind fapul că ne aflăm în perioada rece a anului și este foarte bine pentru noi să cunoaștem cum facem față răcelilor și complicațiilor pe care acestea le pot aduce. Pentru o mamă, copilul ei este cel mai prețios, de asta, informațiile corecte și expuse de către medici profesioniști sunt foarte importante” ne spune Valeria Josan, mămică prezentă la festival.


Legendă: mame prezente la eveniment 
Sursa foto: arhivă personală 

La final, participantele au avut ocazia să primească cadouri din partea sponsorilor revistei și să interacționeze în privat cu medicii pentru o mini consultație.

Următoare ediție a festivalului mamelor urmează să aibă loc în luna februarie a anului curent.

Autoare: Andreea Gîndea 

Share:

Articole recomandate