Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Proteste în Polonia după ce încă o femeie a fost lăsată să moară în spital din cauza legilor anti-avort

Proteste în Polonia după ce încă o femeie a fost lăsată să moară în spital din cauza legilor anti-avort

Noi proteste de stradă zguduie Polonia în ultimele zile după moartea unei femei de 37 de ani căreia i-a fost refuzat avortul, din cauza noilor legi anti-avort implementate de partidul ultraconservator aflat la putere în această țară, relatează digi24.ro

Marți seară, oamenii au început să iasă pe străzile Varșoviei pentru a depune coroane de flori și lanterne în memoria Agnieszkăi T, o femeie care a murit în aceeași zi din cauza legilor anti-avort impuse de partidul la putere din această țară.

Femeia, însărcinată cu gemeni, a fost lăsată să moară de medici după ce inima unuia dintre feți s-a oprit. Medicii au refuzat să întrerupă sarcina de teama represaliilor legii.

Soțul ei i-a implorat pe medici să-i salveze viața, chiar și dacă era nevoie de întreruperea sarcinii”, a declarat sora geamănă a femeii, Wioletta Paciepnik.

După întreruperea sarcinii, femeia a fost mutată în secția ginecologică, însă starea ei de sănătate a continuat să se deterioreze. Familia suspectează că ea a murit de septicemie, însă cauza decesului nu apare în comunicatul emis de spital.

Familia femeii acuză guvernul polonez că „are mâinile pătate de sânge”. Mai multe proteste sunt planificate în orașul Czestochowa, în sudul Poloniei, acolo de unde era Agnieszka. Femeia mai avea încă trei copii.

O femeie ține în mâini fotografie Agnieszkăi, femeia care a fost lăsată să moară în spital din cauza legilor anti-avort. 

Sursă foto: digi24.ro

Share:

Articole recomandate