Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Tot mai mulți moldoveni aleg să plece din țară

Tot mai mulți moldoveni aleg să plece din țară

Sărăcia, salariile și pensiile mici, sunt principale motive care îi determină pe moldoveni să-și ia valiza și plece într-o altă țară în căutarea unui viitor mai bun. Cel puțin asta arată datele unui sondaj de opinie prezentat de către Compania de cercetare sociologică IMAS, rezultatele căruia au fost făcute publice astăzi, 27 februarie current, scrie realitatea.md.

Datele arată că 66% din numărul total al respondenților consideră că lucrurile în țara noastră merg într-o direcție greșită, iar cetățenii sunt nemulțumiți de situația în care se află.

De asemenea,  54% din respondenți susțin că acum viața lor e mai proastă decât anterior, și doar 14% susțin că viața lor a devenit mai bună.

Întrebați în ce țară ar dori să emigreze, 18,8% din respondenți au indicat Federația Rusă, 16,9% au ales Germania, 9,4% –  Franța. În top se regăsesc Italia, Uniunea Europeană, România, SUA, Anglia, iar la coada clasamentului e Israel și Canada.

Sondajul a fost realizat în baza unui eșantion de 1 100 de respondenți. Marja de eroare este de 3%. Perioada de culegere a datelor este 6-22 februarie curent.

 

 

 

Foto simbol

Share:

Articole recomandate