Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Un elev ar fi fost bătut de profesorul de religie pentru că a refuzat să-și facă semnul crucii

Un elev ar fi fost bătut de profesorul de religie pentru că a refuzat să-și facă semnul crucii

Un incident deosebit de grav s-a petrecut într-o şcoală din judeţul Botoşani, România. Un elev de 11 ani ar fi fost lovit fără milă de profesorul de religie. Pentru că băiatul nu a vrut să-şi facă semnul crucii, preotul l-ar fi luat de urechi şi l-ar fi dat cu capul de perete. Copilul a ajuns sângerând la spital, unde a fost internat. Conducerea şcolii, poliţia, dar şi Mitropolia cercetează acest episod tulburător, transmite stirileprotv.ro.

Băiatul de 11 ani a fost dus acasă, cu urechea plină de sânge, de un sătean care l-a văzut pe marginea drumului. Îngrozită, mama a chemat ambulanţa.

Mama băiatului a povestit presei române că nu este ortodoxă ci penticostală, iar băiatul ei era obligat la lecția de religie să-și facă semnul crucii și nu numai.  La spital medicii au constatat că băiatul are mai multe traumatisme. I-au făcut un examen tomograf şi l-au internat pentru investigaţii amănunţite. Toţi părinţii din satul Baranca, judeţul Botoşani, sunt revoltaţi după acest incident.

Mama unui coleg: „Cineva din capătul celălalt al satului l-a adus cu maşina până acasă pentru că era leşinat în şanţ.”
Reporter: „Cine l-a bătut?”
Mama unui elev: „Profesorul de religie. I-au pus forţat să facă cruce, să scrie una-alta şi ei nu au vrut”.

Tatăl unei eleve: „I-a obligat să se închine, să facă cruce şi să spună mai multe recitale ortodoxe. Copiii nu erau de acord. Toţi copiii erau terorizaţi. Au fugit copiii din clasă. Au ieşit ca de la filme de groază. Fata a venit acasă plângând. Suspină şi nici nu mai vrea să meargă la şcoală.”

Conducerea şcolii a început o anchetă disciplinară, iar poliţiştii cercetează şi ei cazul.

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei s-a autosesizat în acest caz. Constantin Sturzu, purtător de cuvânt MMB: „Este inadmisibilă folosirea violenţei, indiferent în ce grad. Fiind preot, se derulează şi pe linie bisericească. În plus, ca profesor de religie, nu poate preda fără binecuvântarea bisericii.”

 

Foto simbol: ria.ru

Share:

Articole recomandate