Top 10 alimente cele mai bogate în proteine

Top 10 alimente cele mai bogate în proteine

Proteinele la micul dejun sunt foarte importante pentru că ne furnizează energia de care avem nevoie pe parcursul zilei şi ne conferă starea de saţietate, astfel încât sunt esenţiale pentru persoanele care doresc să slăbească, dar şi pentru cei care doresc să îşi crească masa musculară. Din păcate, mulți sar peste micul dejun, uneori chiar şi peste prânz, şi mănâncă doar seara, târziu, când ajung acasă, şi atunci fac probabil cea mai proastă alegere pentru corp, şi anume consumă alimente grase, dulciuri şi alcool, care încetinesc metabolismul şi favorizează depunerile de colesterol „rău” în organism, crescând astfel riscul de boli cardiovasculare, diabet şi obezitate.

Deci iată care sunt alimentele cu cel mai crescut nivel de proteine:

1. Soia conţine nu doar multe proteine, dar și multe minerale, vitamine şi fibre. La 100 de grame de boabe mature de soia, prăjite uscat (fără ulei) avem 39,58 g proteine, la 100 g de boabe mature de soia, fierte avem 16,64 grame de proteine.

2. Ouă. Sunt ieftine şi pline de proteine; consumă-le întregi, cu tot cu gălbenuş şi albuş pentru a beneficia de bogăţia de proteine (un ou întreg mediu - 46 g - prăjit conţine 6,26 g proteine).

3. Somon  – sursă importantă de proteine şi acizi graşi Omega 3, nutrienţi esenţiali pentru menţinerea sănătăţii.

4. Brânză de vaci – 16 grame de proteine la jumătate de cană. Amestecată cu fructe sau legume este şi mai bună şi oferă toate substanţele nutritive de care avem nevoie.

5. Carne de vită – plină de aminoacizi, blocuri de proteine care ajută la dezvoltarea ţesutului muscular, zinc, fier, magneziu şi alţi nutrienţi importanţi.

6. Iaurt – 16 grame de proteine la o cană de iaurt.

7. Sardine – proteine, Omega 3, vitamina D. Mare grijă totuşi să le consumaţi din surse sigure. Cel mai indicat este să le consumaţi proaspete.

8. Proteine din zer – este alegerea de top a culturiştilor şi probabil va rămâne aşa pentru mult timp de-acum încolo. Potrivit unor sondaje realizate în rândul sportivilor, proteinele din zer sunt cele mai eficiente în dezvoltarea masei musculare.

9. Carne albă de pui sau de curcan – se găteşte rapid, este ieftină (cea de pui) şi este o sursă grozavă de proteine.

10. Fructe în coajă lemnoasă – constituie gustarea ideală, sunt practice şi nu sunt perisabile, spre deosebire de o ciocolată de exemplu. Migdalele, nucile, fisticul, caju, alunele de pădure sunt excelente surse de vitamine, minerale, grăsimi sănătoase şi fibre şi pot fi luate oriunde.

 

Sursa: csid.ro; vitaportal.ru

Adaugă comentariu