Acerumen

10 reguli când aducem bebeluşul acasă

10 reguli când aducem bebeluşul acasă

În primele zile de după naştere, când vii acasă cu bebeluşul, încă nu ştii foarte bine ce trebuie să faci şi ce nu. Nu ştii cum să te comporţi cu musafirii şi cât de mult să le permiţi să se apropie de bebeluş, ce temperatură trebuie sa fie în cameră etc. Iată câteva reguli:

1. Se recomandă ca nou-născutul să fie poziţionat pe spate în timpul somnului, pentru a preîntâmpina "sindromul de moarte subită". Când copilul doarme pe burtă se poate produce obstrucţia căilor respiratorii.

2. Temperatura optimă în camera copilului este de 18-22 grade celsius, iar cand îi facem băiţă temperatura ar fi bine să fie 25 grade.

3. Camera nou născutului se aeriseşte regulat, iar cât timp se deschide geamul, bebeluşul este dus în altă încăpere, pentru a nu răci.

4. Toate hainele, inclusiv cele noi, vor fi spălate bine şi clătite. Este recomandat să se folosească doar detergenţi nealergenici, eco.

5. În primele zile de viaţă a bebeluşului este bine să eviţi musafirii în casă. Iar dacă nu se poate, de evitat cel puţin intrarea lor în camera copilului. Nu este bine ca piciul să stea mai mult de 5 minute cu străinii, deoarece acesta încă nu are un sistem imunitar bine pus la punct.

6. Nu accepta ca nou-născutul să fie sărutat pe faţă, mânuţe sau picioruşe, deoarce are pielea foarte sensibilă şi se poate irita uşor, dar şi pentru că poate contacta unii viruşi.

7. Alaptarea se va face, după spălarea mamelonului şi aureolei mamare cu apă. Este de dorit să-l alăptezi de câte ori vrea.

8. Biberoanele se sterilizează periodic, inclusiv tetina.

9. Laptele se păstrează la frigider maximum 24 de ore. Dacă rămâne nefolosit se aruncă.

10. Mama care alăptează nu poate să ia medicamente fără a consulta în prealabil medicul.

 

SF AT: Fă o listă cu posibilii oaspeţi care vor dori să vadă bebeluşul. Trimite tuturor un sms în care să îi anunţi din ce dată veţi putea primi oaspeţi. Sau cel mai bine e să îţi organizezi o zi în care să-i îi inviţi pe toţi la un mic fourshette.

 

Citeşte mai multe SFATURI pentru graviduţe şi proaspete mămici AICI.

Foto: charlotteparent.com

Adaugă comentariu